Korábbi BL-győztes mérkőzését vezeti Kovács István

Orbán Zsolt 2020. február 25., 15:36

Újabb európai kupamérkőzésen fújhatja a sípot Kovács István, a nagykárolyi játékvezetőt a csütörtöki FC Porto–Bayer Leverkusen Európa Liga-találkozóra delegálták. 

Fontos meccset bíztak Kovács Istvánra Fotó: Frf.ro

A 2004-ben Bajnokok Ligája-győztes portugál alakulat múlt héten 2–1-re kikapott Leverkusenben, így a kieséses szakasz első köréhez tartozó visszavágó nagyon izgalmasnak ígérkezik.

{A}

Kovács István ebben a szezonban már vezetett két európai kupameccset, mindkettőt a Bajnokok Ligája csoportkörében: a Genk–Napoli (0–0) és a PSG–Galatasaray (5–0) találkozókon bíráskodott. Az Európa Ligában a mostani már a 13. főtáblás megbízatása lesz az erdélyi játékvezetőnek.

A Portóba utazó román játékvezetői küldöttségnek tagja még Vasile Marinescu és Ovidiu Artene (partjelzők), Marius Avram (negyedik játékvezető), illetve Ovidiu Hațegan, aki a VAR-szobában végzi majd a munkáját.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) honlapjának híre szerint szintén Portugáliába repül Alexandru Deaconu, aki a Benfica–Sahtar Doneck mérkőzésen lesz játékvezetői megfigyelő. Az ukrajnai odavágót a Sahtar húzta be 2–1 arányban.

Ismerős lett bíró Sevillában

Az uefa.com-on közzétették a Sevilla–Kolozsvári CFR mérkőzés játékvezetőjének nevét is, a Ramón Sánchez-Pizjuán Stadionban rendezendő visszavágót a lett Andris Treimanis vezeti.

A balti államból érkező sípmester ismerős lehet a „vasutasok” szurkolóinak, hiszen Treimanis volt a bíró tavaly nyáron Glasgowban, amikor a kolozsváriak emlékezetes csatában ejtették ki a Celticet a BL-selejtező harmadik körében.

A CFR-nek ezúttal is nagy bravúrra lesz szüksége a továbbjutáshoz, hiszen mint ismert, az andalúzok elleni első mérkőzés 1–1-es döntetlennel végződött Kolozsváron.