Egy nap, két elfogott tolvaj

Iszlai Katalin 2020. február 25., 17:09

Egy személyt tetten érték hétfőn, miközben betört egy csíkszeredai boltba, egy másik személyt pedig egy csíkdánfalvi idős férfi meglopásáért állítottak elő ugyancsak aznap a Hargita megyei rendőrök.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Eredményes napot tudhatnak maguk mögött a Hargita megyei rendőrök, akik két tolvajt is elfogtak hétfőn Csíkszéken – tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

{A}

Mint közölte, kevéssel este fél nyolc előtt riasztotta a rendőrséget egy csíkszeredai férfi a 112-es egységes segélyhívószámon azzal kapcsolatosan, hogy működésbe lépett a telefonján a riasztás, amely arra figyelmezteti, hogy ismeretlenek hatoltak be az általa ügykezelt csíkszeredai kereskedelmi egységbe. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol

tetten értek egy 48 éves csíkszeredai férfit, aki a vizsgálatok szerint egy oldalsó ablak kitörése után jutott be a boltba. Az ügyben minősített lopási kísérlet miatt indult eljárás.

Ugyancsak hétfőn fogták el a rendőrök egy két héttel korábban történt lopási ügy gyanúsítottját. A vizsgálatok szerint

egy 20 éves csíkmadarasi férfi a február 8-ára virradóra egy nyitva hagyott ablakon keresztül hatolt be egy 67 éves csíkdánfalvi férfi otthonába, ahonnan 2000 lejt vitt el.

Az összeget tartalmazó szekrény egyébként közvetlenül az ágy mellett állt, amelyben a sértett fél aludt a tett elkövetésekor. A gyanúsítottat 24 órás őrizetbe vették, előzetes letartóztatásba vételéről később döntenek.