Karate: bronzérem az első nagy versenyről

Gergely Imre 2020. február 25., 11:02

Bronzérmet nyert a gyergyószentmiklósi Lázár Eszter a shotokan karate Európa-bajnokságon. Ez az első nagy eredménye a Gyergyói Karate Klubnak.

Ez volt az első komoly megmérettetésük a gyergyóiaknak Fotó: Kiss Károly

Nagyváradon rendezték meg a hétvégén a Transylvania Grand Prix elnevezésű nemzetközi viadalt, amely egyben az Európai Shotokan Karate Szövetség (ESKU) által szervezett Európa-bajnokság is volt.

A Gyergyói Karate Klub öt versenyzővel indult, akik közül ketten túljutottak az első fordulón, és egyikük, Lázár Eszter a 8–9 évesek kata (formagyakorlat) versenyében egészen a dobogóig menetelt.

Edzője, Kiss Károly 4 danos karatemester, egyben a klub vezetője elégedetten értékelt. Elmondta, ez volt az első komoly versenye az egyesületnek, ahol több mint kétezer sportoló mérte össze képességeit, kategóriánként több mint harminc induló volt. Ilyen erős mezőnyben érte el ezt a kiváló eredményét Lázár Eszter.

Ahhoz képest, hogy még négyéves sincs a Gyergyói Karate Klub, ez a siker nagyon nagy dolognak számít. Ebben a sportban legalább négy évet kell dolgozni, edzeni ahhoz, hogy bármilyen komolyabb eredményre számíthasson valaki. Ezek szerint valamit jól csinálunk”

 – nyilatkozta hozzá Kiss Károly.

A GYKK jelenleg hatvan karatézó gyerekkel foglalkozik, közülük tizenöten tartanak ott, hogy kisebb, megyei szintű versenyeken már megmutathatják magukat, és öt-hat karatéka készül már országos szintű viadalokra. Mostantól már rendszeresen ott lesznek a rangos bajnokságok mezőnyében.

{A}