Vége az alapszakasznak, megfeleződtek a pontok az 1. Ligában

Horváth Bálint Ottó 2020. február 25., 08:33

Hétfőn este befejeződött a labdarúgó 1. Liga alapszakasza, és eldőlt, hogy a csapatok hány ponttal kezdik a felső- és alsóházi rájátszást.

A címvédő Kolozsvári CFR a felsőházi rájátszás végén is megtartaná első helyét riválisaival szemben. Archív Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907

A 26., utolsó forduló hétfő esti zárómérkőzésén a korábban a felsőházi rájátszásba jutását már bebiztosított FC Botoșani hátrányból fordítva 2–1-re győzte le a kiesés ellen küzdő Jászvásári Polit, és az előkelő harmadik helyen fejezte be a bajnokság első részét.

Az alapszakasz lejárta után megfeleződtek a csapatok eddig megszerzett pontszámai. Az már a vasárnap esti rangadó után eldőlt, hogy a címvédő Kolozsvári CFR az élről kezdi a felsőházi rájátszást, ahová 26 pontot visz magával. Mögötte az Universitatea Craiova és a Botoșani egyaránt 23, az FCSB és a Medgyesi Gaz Metan 22, az Astra Giurgiu pedig 21 ponttal kezdi a play-offot.

Közben ismertté vált a tízfordulós felsőházi rájátszás menetrendje. Eszerint a hétvégi első fordulóban Kolozsvári CFR–Astra, Craiova–Gaz Metan és Botoșani–FCSB mérkőzéseket rendeznek.

{A}

Az alsóházban érdekelt Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a felezés után 17 ponttal a harmadik helyről várja a folytatást. Előtte a Bukaresti Dinamo ugyancsak 17, a Viitorul pedig 20 ponttal rendelkezik. A három csapat mögött a Nagyszebeni Hermannstadt és a Chindia Târgoviște egyaránt 13, a Jászvásári Poli és az Academica Clinceni 11, a sereghajtó FC Voluntari pedig 10 ponttal kezdi a play-outot.

Az alsóházi rájátszás első fordulójában a Sepsi OSK a Jászvásári Polit fogadja, továbbá Dinamo–Clinceni, Viitorul–Voluntari és Hermannstadt–Chindia találkozók lesznek.

{Z1}

{S1}