Az FK Székelyudvarhely belőtte magát a négyesdöntőbe

Józsa Csongor 2020. február 24., 20:26

A második játékrészben egyenlőre hozta a székely párharcot a Kézdivásárhelyi SE, a végjáték az udvarhelyieké volt a futsal Román Kupa negyeddöntőjében.

Tifán két gólja döntő volt Fotó: Erdély Bálint Előd

Hétfőn késő délután a teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében a Kézdivásárhelyi SE a Futsal Klub Székelyudvarhelyet látta vendégül. A házigazdák a megyei bajnokságban szereplő Székelykeresztúri Egyesülést, a vendégek a másodosztályos Ceahlăul Piatra Neamț együttesét búcsúztatták az előző körben.

{A}

A találkozót az élvonalban szereplő gárda indította jobban, Kedei lőtte az első gólt. Erre válaszoltak a háromszékiek, a pihenőre FK-előnnyel mentek vissza a felek az öltözőbe (1–2).

A második félidő elején is az udvarhelyiek akarata érvényesült, Szécsi 3–1-re módosította az állást. Mindent egy lapra feltéve kitámadott a KSE, négy perc alatt ki is egyenlített (3–3).

Rendezte sorait az FK, Tifán duplájával pedig eldöntötte a továbbjutó sorsát, 5–3-ra nyerte a székelyföldi csatát.

A lefújást követően a vendégek játékos-edzője, Mánya Szabolcs így értékelt: „Tudtuk, hogy nehéz meccsünk lesz, erre fel is hívtam a fiúk figyelmét. Minden jól alakult 3–1-ig, ekkor kiengedtünk, azt hittük, megvan a győzelem. Döntetlennél tudtunk kapcsolni, most ez bejött”.

A negyeddöntők sora kedden zárul, ekkor lesz teljes a négyesdöntő mezőnye. A szakszövetségnél ezt követően lehet pályázni, ki lenne a Final 4 házigazdája.

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:

Kézdivásárhelyi SE–FK Székelyudvarhely 3–5 (1–2).
A vendégek gólszerzői: Tifán Nobert 2, Kedei Barna, Mánya Szabolcs és Szécsi Barna.

A további eredmények:

Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–0),
Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo 2–6 (1–4),
kedden 18 órától Temesvári Informatica–Dunărea Călărași.