Végleges a döntése: lemond önkormányzati képviselői tisztségéről Szarvas Zsuzsanna

Fülöp-Székely Botond 2020. február 25., 09:24

Hamarosan hivatalos formában is benyújtja lemondását Szarvas Zsuzsanna székelyudvarhelyi EMNP-s önkormányzati képviselő, aki az őt ért fenyegetések miatt válik meg tisztségétől.

Mindenképp lemond Szarvas Zsuzsanna az önkormányzati képviselői tisztségről Fotó: Erdély Bálint Előd

„A lemondással kapcsolatos döntésem végleges, és ezt hamarosan hivatalos formában is jelezni fogom a városházán” – jelentette ki lapunknak Szarvas Zsuzsanna. Egy Facebook-posztjában arról is ír, hogy megijedt az őt és családját ért fenyegetések miatt, de azt már cáfolta, hogy ez ügyben feljelentést tett volna a hatóságoknál. „Hogy gyenge vagyok, vállalom. Legyen.

Ahhoz is gyáva voltam – a kósza híresztelések ellenére –, hogy feljelentést tegyek. Félek, és félek attól is, hogy amúgy sem derülne ki, igazából ki is volt a tettes

– fogalmaz, megjegyezve, hogy nem tudja, ki tett feljelentést az ügyben.

{A}

A listán következők

Az MPP–EMNP-koalíció választási listáján két néppártos jelölt, Takács János és Simó Árpád következik, már folynak az egyeztetések, hogy ki vállalja el a tisztséget – közölte lapunkkal Ölvedi Zsolt, az EMNP-frakció vezetője, hozzátéve, hogy mindenképp szeretnék, ha teljes létszámmal dolgozhatna a csapatuk. Venczel Attila jegyző rámutatott, őt hivatalosan még nem kereste meg lemondásával Szarvas Zsuzsanna, de természetesen ez bármikor megtörténhet.

A törvényeknek megfelelően ezután határozattervezetet terjesztenek a képviselők elé, akiknek tudomásul kell venniük a lemondást.

Ezt követően lehet elkezdeni a listán soron következő jelölt beiktatását. Úgy véli, csak a bürokráciától függ, hogy a három hónap múlva esedékes helyhatósági választások előtt munkába állhat-e az új képviselő.