Nem kegyelmezett az Aradi UTA, hatszor talált be az FK Csíkszereda kapujába

Zátyi Tibor 2020. február 24., 19:39

Oda az FK Csíkszereda hazai veretlensége a labdarúgó 2. Ligában, az éllovas Aradi UTA hétfőn este a pályán is bebizonyította, hogy miért a mezőny legjobb csapata.

Könnyedén átjátszotta az aradi csapat a csíki védelmet Fotó: Gábos Albin

Több mint ezer szurkoló, köztük mintegy ötven UTA-szimpatizáns előtt kezdődött hétfőn késő délután a huszonkettedik játéknaphoz tartozó mérkőzés a labdarúgó 2. Ligában. Az aradiak indítottak jobban, ám fölényük a 12. percig meddő volt, amikor első komolyabb helyzetüket gólra is váltották: egy jobb oldalról beívelt szögletre robbant be középen Florin Ilie és senkitől sem zavartatva bólintott a hálóba.

{A}

A találatot követően többet birtokolta a labdát a házigazda, és Kálmán Szilárd nevéhez fűződött legnagyobb helyzete, 30 méterről elvégzett szabadrúgását követően Iacob kapus oldalra ütötte a jobb alsó felé tartó labdát.

Ezzel el is lőtte puskaporát az FK az első játékrészben, majd a szünetig az UTA eldöntötte a meccset. A 33. percben Moise nyolc méterről leadott lövését követően a labda irányt változtatott Csonkán és a csíki hálóban kötött ki, majd a tíz percre rá Ioniță fordult le tökéletesen a védelemről a 16-os vonalán és ziccerben nem hibázott (0–3).

Fotó: Gábos Albin

A szünetet követően támadólag lépett fel az FK, ezt jelezte a két friss ember is a támadóharmadban, ám Bauza és Magyari helyzetei kimaradtak.

Az újabb gólokat ezután is az UTA szerezte, előbb Melinte talált be nagyjából 30 méterről, szabadrúgásból, majd egy lesgyanús helyzetből indított gyors akció végén Buhăcianu is feliratkozott a gólszerzők közé (0–5).

Amikor már úgy tűnt, hogy az aradiak megelégszenek a sima győzelemmel, érkezett a csereként beállt Miculescu és a bal alsóba lőtt. A csíki szurkolók kedvét nem vette el a kiütéses 6–0-ás vereség, végig énekelve buzdították kedvenceiket. A hajrában beállt az UTA-hoz az FK-tól a téli szünetben igazolt Soufiane Jebari is.

Fotó: Gábos Albin

Az UTA így az FK legkellemetlenebb ellenfelévé vált a 2. Ligában, hiszen az odavágón is sima győzelmet aratott, augusztusban 3–0-ra nyertek az aradiak.

Szombaton 11 órakor lesz az FK következő bajnokija, a Dunărea Călărași vendége lesz.

Labdarúgó 2. Liga, 22. forduló:

FK Csíkszereda–Aradi UTA 0–6 (0–3).
Gólszerzők: Ilie (11.), Moise (33.), Ioniță (43.), Melinte (54.), Buhăcianu (58.), Miculescu (74.).
FK: Gyenge – Majzik, Csonka, Incidisz, Marrone – Csürös, Kálmán (Pál, 64.) – Erdei, Pintér, Bajkó (Bauza, 46.) – Schieb (Magyari, 46.). Vezetőedző: Valentin Suciu.
UTA: Iacob – Tomozei, Ilie, Melinte, Roumpulakou – R. Moise, Isac – Oroian (Miculescu, 57.), Ioniţă (Rus, 65.), Bustea – Buhăcianu (Jebari, 81.). Vezetőedző: Bálint László György.

{Z1}

{S1}