Gyergyószentmiklós jelenlegi alpolgármestere is indulna a polgármesteri székért az RMDSZ színeiben

Gergely Imre 2020. február 24., 22:03

Len Emil-Balázs jelenlegi alpolgármester is elindul az RMDSZ gyergyószentmiklósi előválasztásán, hogy majd ő lehessen a polgármesterjelölt a nyáron esedékes helyhatósági választásokon. Ellenfele kiléte már ismert, Csergő Tibor-András múzeumigazgató már csütörtökön nyilvánosságra hozta szándékát.

Versenyhelyzet Gyergyószentmiklóson is. Ki kerül ki győztesen? Képünk illusztráció Fotó: Beliczay László

Mindkét polgármester-jelölt pályázik a városi előválasztáson képviselő-jelöltségre, rajtuk kívül még 17 személy nyújtotta be a szükséges iratokat, jelezve, hogy szeretne helyi tanácsos lenni Gyergyószentmiklóson – közölte az RMDSZ Gyergyó területi szervezetének vezetője, Barti Tihamér.

{K1}

Len Emil-Balázs négy éve az RMDSZ listáján került be a gyergyószentmiklósi testületbe, és 2017 novemberétől tölti be az alpolgármesteri tisztséget.

Mint megtudtuk, Gyergyószéken minden településen lesz polgármesterjelöltje az RMDSZ-nek.

A jelenleg hivatalban lévő RMDSZ-es polgármesterek mind folytatni szeretnék a tevékenységüket az adott önkormányzat élén, ezt támogatja is a szervezet

– jelenti ki Barti Tihamér. Ők már biztos jelölteknek tekinthetők, hiszen más pályázók nem is jelentkeztek velük szemben a már lezárult határidőig. Gyergyószentmiklós mellett

Gyergyószárhegyen és Gyergyóújfaluban is indít jelöltet a szervezet, vagyis azokban a helységekben is, ahol jelenleg MPP-s, illetve függetlenkét tisztséget szerzett személyek töltik be a polgármesteri tisztséget.

Azt majd később jelentik be, hogy kik ők. Tervezik ugyanakkor, hogy a térség román többségű településein is lesz RMDSZ-es polgármesterjelölt.

A jelöltek kilétének bejelentésével elkezdődött az előválasztási kampány, amely két hetet tart. A területi elnöktől tudjuk, hogy a jelentkezők egy része hasznosabbnak tartaná, ha nem mozgóurnás választás lenne, azaz nem az embereket felkeresve, házról-házra gyűjtenék be a voksokat, hanem állóurnás választást javasolnak. A napokban hoznak erről végleges döntést. Amennyiben állóurnás választásra kerül sor, ezt március 8-án tartják meg. A szavazat akkor lesz érvényes, ha egy polgármesterjelölt és 10 képviselőjelölt nevét jelöli meg a választó.

A gyergyószentmiklósi előválasztáson RMDSZ-es képviselő-jelöltségre pályázó személyek:

Csavar Gábor, Albert Huba, Biró Emese Erzsébet, Molnár Zsolt, Benedek Csaba, Barabás Orsolya,
Angi Zoltán, Benedek Miklós-Zoltán, Csergő Ottó, Csergő Tibor-András, Erős Levente, Fazakas Zsuzsanna, Hompoth Attila, Kántor Boglárka, Keresztes Zsombor, Kolcsár Béla, Kulcsár László, Mayer Róbert, Len Emil-Balázs.