Megnyerte Debrecenben első negyeddöntős meccsét a Sportklub

Dobos László 2020. február 23., 22:26

A Csíkszeredai Sportklub idegenbeli győzelemmel került előnybe a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, miután a Debrecen elleni párharc első, vasárnapi esti felvonásán 3–0-ra nyert a hajdúságiak otthonában.

Nagyot küzdött Debrecenben a Sportklub Fotó: Rácz Csaba

A debreceni jégcsarnokban telt ház előtt megrendezett találkozó első játékrészében a Sportklub támadott többet, és a 6. percben meg is szerzete a vezetést: Flinta távoli lövése a kapu előtt jól helyezkedő Pelley ütőjén irányt változtatva kötött ki Hetényi kapujában (0–1).

A második játékrészben is irányította a játékot, többet lőtt kapura a székelyföldi gárda, és a 35. percben emberelőnyben megszerezte a második gólt: egy távoli Kuljas-bombát követőn a korong a kapusról kipattant, és a nagy kavarodásban Rokaly Szilárd közelről a kapuba kotorta (0–2).

Fotó: Rácz Csaba

A második szünet előtt már három volt a csíki előny, ezúttal Vesutkin talált be közelről – Fodor remek passzát követően (0–3).

A záró felvonásban csökkent a játék irama, nem született újabb gól, az 56. percben pedig egy kis bunyó alakult ki a jégen, ezért Graaskamp és Cășăneanu 5–5 perces büntetést kapott, de a maradék játékidőben sem a jégkorongé volt a főszerep, Novotnyt sportszerűtlen magatartásért 10 perces fegyelmivel büntették.

{A}

A három sérült játékosa, Becze, Shalla és McLean, illetve az eltiltott Taratuhin nélkül jégre lépő Sportklub győzelme megérdemelt, a csapat küzdeni akarásával tűnt ki, Szamankov kapus pedig 23 védéssel ért el shutoutot.

Fotó: Rácz Csaba

A két csapat hétfőn 19 órától újra összecsap Debrecenben, a mérkőzést élőben közvetíti az M4Sport.

Az UTE másodszorra is nyert Dunaújvárosban

Az Újpest 2–0-ra vezet a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében az Acélbikák ellen, miután vasárnap a párharc második mérkőzésén is nyert vendégként. Szombaton, a párharc első felvonását 4–1-re nyerték meg az újpestiek.

Fotó: Rácz Csaba

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub 0–3 (0–1, 0–2, 0–0).
Gólszerzők: Rodney Pelley (6.), Rokaly Szilárd (35.) és Makszim Vesutkin (39.),
Kapura lövések: 23–52.
Büntetőpercek: 35–17 (ebből Graaskamp és Cășăneanunak 5–5 perc verekedésért, Novotnynak pedig 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Varjú Árpád és Pálkövi Zsombor, illetve Vincze Dániel és Váczi Dávid.

2. mérkőzés:
Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 1–5 (0–2, 1–1, 0–2).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, az UTE javára.

A további program: hétfőn 18.30-tól Brassói Corona–Gyergyói HK, 19 órától Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub és Ferencváros–Fehérvári Titánok; kedden 18.30-tól Brassói Corona–Gyergyói HK, 19 órától Ferencváros–Fehérvári Titánok; szerdán 19 órától Újpesti TE–Dunaújvárosi Acélbikák; csütörtökön 18.30-tól Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC, 19 órától Újpesti TE–Dunaújvárosi Acélbikák.