Rangadót nyert az alapszakaszzárón a Kolozsvári CFR

Horváth Bálint Ottó 2020. február 23., 22:05

A Kolozsvári CFR 2–0-ra győzött az Universitatea Craiova otthonában a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának 26., utolsó fordulójában. A bajnoki címvédő az élen hárompontos előnnyel kezdi a bajnokság felsőházi rájátszását.

Kiváló iramú összecsapást hozott a rangadó Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Az alapszakasz első helye volt a tét a vasárnap esti, telt ház előtt rendezett összecsapáson, amelyet megelőzően három pont választotta el egymástól a bajnoki címre legnagyobb eséllyel pályázó két együttest.

A lehető legjobban kezdte a mérkőzést az éllovas kolozsvári gárda, amely már a 9. percben megszerezte a vezetést, egy jobb oldali beadást követően a lecsorgó labda Rondon elé került, aki egyből a hálóba lőtt.

Igazi rangadóhoz méltó volt az iram, köszönhetően a házigazdáknak is, akik ezután megrohamozták a vendégkaput, de játszottak a helyzeteikkel. Mihăilă és Koljic lövéseinél Arlauskis nagy bravúrral védett, Nistor és Ivan helyzeteinél pedig a kapufa mentette meg a kolozsváriakat.

Az első félidő folyamán a mérkőzés néhány percig félbeszakadt, mivel az oltyánok szurkolói petárdákat dobáltak be a pályára.

A folytatásban is hasonlóan alakult a játék, az egyenlítésért küzdő Universitatea többet próbálkozott, a szünet utáni legnagyobb lehetőség mégis a CFR előtt adódott, Rondon duplázhatott volna, de lövése a kapufáról kifelé pattant.

Kevéssel ezután végleg eldöntötte a három pont sorsát Dan Petrescu együttese, Manea nagyot sprintelt a jobb oldalon, beadott labdája pedig Martic hátáról közelről a kapuba jutott.

A Kolozsvári CFR ezzel az értékes győzelemmel 52 ponttal megnyerte az alapszakaszt, és a felezés után hárompontos előnnyel kezdi a felsőházi rájátszást az idén a bajnokság megnyerésért zajló küzdelemben első számú rivális Craiovával szemben.

{A}

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 26. forduló:
Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR 0–2 (0–1).
Gólszerzők: Rondon (9.), Martic (67., öngól).
Universitatea: Pigliacelli – Martic, Bălașa (Ferreira, 51.), Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău, Nițu (Koljic, 21.), Ivan (Bărbuț, 75.) – Mihăilă. Edző: Corneliu Papără.
CFR: Arlauskis – Manea, Burcă, Boli, Camora – Itu (Petrila, 87.), Hoban, Djokovic, Chipciu (Bordeianu, 82.), Costache (Omrani, 65.) – Rondon. Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest).

{Z1}

{S1}