Az éllovast fogadja az FK Csíkszereda

Dobos László 2020. február 24., 09:15

A román másodosztályú labdarúgó-bajnokság éllovasát, az Aradi UTA együttesét fogadja hétfőn délután fél 6-kor az FK Csíkszereda a 2. Liga 22. fordulójában. A vendégek szakvezetője az a Bálint László György, aki korábban Csíkban is edzősködött.

A listavezető aradiak ellen készülnek az FK labdarúgói Fotó: Pinti Attila

Nincsenek kellemes emlékeik a csíkiaknak Aradról, az augusztusi harmadik fordulóban az UTA 3–0-ra verte az FK Csíkszerdát. Az aradi csapat a román futball negyedik legeredményesebb együttese, hat bajnoki címet hódított el, ugyanakkor ezzel a legjobb vidéki gárda. Az egyesületet 1945. április 18-án alapította a textiliparos Neumann báró, aki Arsenal-szurkoló volt, ezért választotta csapatának a vörös-fehér színeket.

A 15. helyen álló FK Csíkszereda nagyon komolyan készült a hétfő délutáni találkozóra, Valentin Suciu legénysége három hetet Cipruson edzőtáborozott, a keretben több változás történt.

Az új játékosok, Juan Francisco Bauza, Hrisztosz Incidisz, Salvatore Marrone, Yasin Hamed és Marvin Schieb is komoly erősítésnek tűnnek, de mindezt a bajnoki mérkőzéseken is bizonyítani kell.

Célunk a győzelem, szeretnénk elérni, hogy hazai pályán továbbra is veretlen csapat maradjunk” – mondta el Valentin Suciu vezetőedző.

{A}

A csíki szakvezetés sérülések miatt a hétfői mérkőzésen nem számíthat Eder, Casiadi-Bakó és Hamed játékára. A hétfőn 17.30-kor kezdődő FK Csíkszereda–Aradi UTA találkozót a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport is élőben közvetíti.

{Z1}

{S1}