Balánbánya nyerte a megyei futsalbajnokságot

Gergely Imre 2020. február 23., 19:35

Kisebb meglepetés született a Benedek Hargita megyei futsalbajnokság döntőjében, a Balánbányai Bányász lett a bajnok, miután legyőzte az esélyesebbnek tartott Székelykeresztúri Egyesülést.

A fehérben játszó balánbányaiak nyerték a megyei döntőt Fotó: Gergely Imre

A Hargita megye három régiójában korábban megrendezett selejtezők után vasárnap Gyergyószentmiklóson rendezték a Benedek Hargita megyei futsalbajnokság döntő tornáját. Ide a három selejtezőből két–két együttes juthatott el.

{A}

A Basilides Tibor sportcsarnokban két csoportban indult a közdelem, az A csoportot az Inter Gyergyó U19, Csíkszentsimoni Szefite és a Tusnádfürdői SE alkották, a B csoportban a Székelykeresztúri Egyesülés, a Balánbányai Bányász, és a Csíkszentgyörgyi Fiság találkoztak.

Eredmények: Inter Gyergyó U19–Csíkszentsimoni Szefite 5–6, Székelykeresztúri Egyesülés–Balánbányai Bányász 4–3, Gyergyó–Tusnádfürdő 7–2, Székelykeresztúr–Csíkszentgyörgy 5–1, Csíkszentsimon–Tusnádfürdő 5–3, Balánbánya–Csíkszentgyörgy 5–2.

Fotó: Gergely Imre

Ezután következett a két elődöntő, ahol a két csoportelső a második helyezettekkel találkoztak, és jött volna a helyosztó az 5. helyért. Ez utóbbi azonban nem történt meg, ugyanis a Csíkszentgyörgyiek úgy döntöttek, nem vesznek részt ezen, Tusnádfürdő így játék nélkül lett ötödik.

Az elődöntőkben Balánbánya könnyedén 7–1-re nyert Csíkszentsimon ellen. A lehető legszorosabb volt viszont a Gyergyószentmiklós–Székelykeresztúr meccs, ahol 1–1-es döntetlen után büntetőkkel nyertek a keresztúriak. A bronzmeccsen az érthetően csalódott házigazdák 3–5-re alulmaradtak Csíkszentsimonnal szemben.

Fotó: Gergely Imre

A döntő kilenc gólt és kiélezett izgalmakat hozott, a pihentebb Balánbánya pedig végül 5–4-re győzött megszerezve a megyei bajnokság első helyét.

Benedek Hargita megyei futsalbajnokság végső sorrendje: 
1. Balánbányai Bányász,
2. Székelykeresztúri Egyesülés,
3. Csíkszentsimoni Szefite,
4. Inter Gyergyó U19,
5. Tusnádfürdői SE,
6. Csíkszentgyörgyi Fiság.