Felkészülés: fölényes SZFC-siker a KSE ellen

Zátyi Tibor 2020. február 23., 16:13

A Székelyudvarhelyi FC az ugyancsak a labdarúgó 3. Ligában szereplő Kézdivásárhelyi SE együttesével játszott felkészülési mérkőzést. 

Szőcs László szerezte meg a vezetést a házigazda SZFC-nek Fotó: Erdély Bálint Előd

A gólok sorát Szőcs kezdte meg, az első félidő végén kapott nagyszerű passzt Țepeștől, és 14 méterről lőtt a bal felsőbe. A második játékrész elején megduplázta előnyét az SZFC, Logon értékesített egy Takács által kiharcolt büntetőt. A 62. percben már 3–0-ra vezetett az udvarhelyi együttes, Vékás kapott szép mélységi passzt Kovácstól, kicselezte a kézdi kapust, és a hálóba gurított.

{A}

Nem sokkal később közel volt a szépítéshez a KSE, ám a büntetőt Somogyi kapus kivédte. A 4–0-s végeredményt Takács állította be a 71. percben, amikor labdát szerzett és egyedül a kapussal szemben nem hibázott a szombati mérkőzésen. 

Jövő héten két felkészülési meccs szerepel az SZFC programjában, szerdán az FK Csíkszereda U19-es csapata, míg szombaton a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II. lesz az ellenfél Székelyudvarhelyen.

A bajnokság március első hétvégéjén folytatódik, az SZFC hazai pályán kezd, a Szászrégeni Avântult fogadja.

Felkészülési mérkőzés:
Székelyudvarhelyi FC–Kézdivásárhelyi SE 4–0 (1–0)
Gólszerzők: Szőcs (44.), Logon (46., 11-esből), Vékás (62.), Takács (71.).
SZFC: Tudose – Marucza, Bucur, Berkeczi, Kovács D. – Țepeș, Takács, Tankó – Szőcs, Barta, Logon. Játszott még: Somogyi – Nemes, Opra, Vékás.