Még rátett előnyére a Szejke SK

Józsa Csongor 2020. február 23., 13:54

Maradt a százszázalékos mutatója a székelyudvarhelyi férfi kézilabda csapatnak. Simán hozta meccsét a Kolozsvári U ellen az A osztály tizennegyedik játéknapján.

Komporály Attila tíz gólt lőtt Fotó: Erdély Bálint Előd

A férfi kézilabda A osztály C csoportjának közzétételénél az élvonalból kiesett Kolozsvári U és a Székelyudvarhelyi Szejke SK volt a favorit. Az alapszakasz több mint felénél kijelenthető, a székelyföldieknek nincs ellenfele a csoportban.

{A}

Vasárnap délben a kincses városban lépett pályára a Szejke SK, úgy, hogy eddigi mérkőzéseit mind megnyerte, a 14. forduló előtt tizenkét pont volt az előnye a második helyezett U-val szemben. A házigazdák a bajnokság során többször botlottak, a tordai fiókcsapattól is vereségeket szenvedtek.

Csak a mérkőzés elején volt szoros az állás, az 5. percben volt utoljára egyenlő: 3–3 után fokozatosan elhúzott a Sipos Lóránt által felkészített vendégcsapat.

Balázs Botond és Komporály Attila termelte a gólokat, a kapuban pedig Jobb Lőrinc magabiztos védéseket mutatott be, a 14. minutumban már négy (5–9), a 24-ben pedig hat (8–14) volt közte.

A különbség megmaradt a pihenőre, amikor 11–17-et mutatott az eredményjelző.

A második félidő elején a kolozsváriak megpróbálták eltüntetni a hátrányt, határozottabb játékkal rukkoltak elé, de ezt csak az első tíz percben tudták tartani. Feljöttek háromra (15–18), a Szejke SK gyorsan rendezte a sorokat, visszaállította a nyugtató előnyt.

A párharc végjátéka már nem hozott különösebb izgalmakat, a székelyudvarhelyiek 31–27-re nyertek, ez volt a tizenegyedik diadaluk ebben a kiírásban, biztosan ott lesznek a feljutásért rendezett elődöntő tornán.

Férfi kézilabda A osztály, C csoport, 14. forduló:

Kolozsvári U–Székelyudvarhelyi Szejke SK 27–31 (11–17).
A vendégek gólszerzői: Komporály 10, Balázs 6, Szász, Pál, Tăuțean, Kopacz 3-3, Kónya, Csibi, Lőrinczi 1-1.

{S1}