Nagy csatában jutott tovább az Imperial Wet

Dobos László 2020. február 22., 18:29

Bejutott a teremlabdarúgó Román Kupa legjobb négy együttese közé a Csíkszeredai Imperial Wet. A csíki futsalcsapat szombaton délután legfőbb riválisa, a Galaci United otthonában győzött 2–1-re.

Kiejtette legfőbb riválisát a kupában a csíkszeredai gárda. Fotó: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

Óriási harcot hozott a galaci sportcsarnokban telt ház előtt megrendezett kupanegyeddöntő első félideje, de az első húsz perc után meglepetésre egyik csapatnak sem sikerült gólt lőnie. Ehhez a vendég Imperial állt közelebb, a csíkiak kétszer is eltalálták a kapufát.

{A}

Mindkét csapatnak már a 12. percben kigyűlt az öt-öt hibája, de a szünetig egyik sem követett el újabb szabálytalanságot, így a játékvezetőknek egyik kapunál sem kellett kisbüntetőt ítélniük.

Fotó: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

Többet támadott, több gólhelyzetet alakított ki a második félidőben a vendég székelyföldi gárda, és ennek az eredményjelzőn is meglett az eredménye:

a 29. percben a bal oldalon felfutó Rakić a kapus mellett külsővel a hosszú alsó sarokba lőtte a labdát (0–1).

Még három perc sem telt el a csíki góltól, és a hazaiak egyenlítettek: egy gyors támadás végén a csíki kapu előtt üresen felejtett Cireș közelről a felső sarokba bombázta a labdát (1–1).

Fotó: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

A 39. percben a galaciaknak kigyűlt a hatodik hibájuk, a játékvezetők pedig kisbüntetőt ítéltek az Imperialnak.

A hatodik szabálytalanságért megítélt 10 méteres közvetlen szabadrúgást ugyanaz a Rakić értékesítette (1–2).

A hátramaradt 72 másodpercben a galaciak a vészkapus taktikát alkalmazták, kapusuk helyett mezőnyjátékost küldtek a pályára, de az egyenlítés nem sikerült.

Fotó: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–0).
Gólszerzők: Octavian Cireș (32.), illetve Stefan Rakić (29. és 39., a másodikat kisbüntetőből).
United: Andrei Dinicuță – Andrian Lașcu, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș. Cserék: Andrei Grigoraș (kapus), Cristian Obadă, Sergiu Tacot, Matei Boșneagă, Ionuț Pădurariu, Florin Ignat, Mimi Stoica, Robert Crișan. Edző: Florin Ignat.
Imperial Wet: Victor Lopez Gonzales – Küsmödi Tamás, Marko Pršić, Stefan Rakić, Savio Valadares. Cserék: Gică Dospinescu (kapus), Hadnagy István, Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, André Luis Sasse, Bogdan Covaci, Andre Luiz Nogueira „Deco”, Iszlay Richárd. Vezetőedző: Cosmin Gherman.
Játékvezetők: Vlad Ciobanu és Bogdan Hanceariuc (mindketten Jászvásár).

A további program:
vasárnap 15 órától Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo,
hétfőn 18 órától Kézdivásárhelyi SE–FK Székelyudvarhely,
kedden 18 órától Temesvári Informatica–Dunărea Călărași.