Az alapszakasz utolsó mérkőzését játssza a Sepsi OSK

Sánta Imre 2020. február 22., 17:07

A végéhez érkezett a labdarúgó 1. Liga alapszakasza, amelynek utolsó játéknapján a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az Astra Giurgiu vendégeként lép pályára a győzelemért. A vasárnap 16.30-kor kezdődő találkozón a legutóbb hazai pályán vereséget szenvedett háromszékiek visszaszerezhetik az egy héttel korábban elhullatott pont

A kupasorozat után a bajnokság felsőházi rájátszásából is kiszoríthatja ellenfelét a Sepsi OSK. Archív Fotó: Beliczay László

Az már korábban eldőlt, hogy a piros-fehérek az alsóházban folytatják a küzdelmet, az összecsapásnak azonban főleg az Astra számára komoly tétje van, hiszen a Duna-parti együttesnek egyetlen pontra van szüksége ahhoz, hogy a bajnokság legjobb hat csapata közé kerüljön.

Mivel tavalyi jó formájukat nem tudták átmenteni erre az évre, fennáll a lehetősége, hogy akárcsak a Román Kupában, a bajnokságban is a szentgyörgyiek akadályozzák meg őket a továbbjutásban.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője kitért az FC Botoșani elleni hazai meccsükre is, amelyen csapata vereséget szenvedett, kihangsúlyozva, hogy minden olyan vélemény ellenére, amely bundagyanút emlegetett, biztosíthatja a közvéleményt, hogy az ő tudtával ilyesmi nem fordulhat elő.

„Az alapszakasz utolsó fordulójához érkeztünk, és szeretném, ha pozitív eredménnyel zárnánk a bajnokság ezen szakaszát. Legutóbbi meccsünkön nem játszottunk rosszul, és elégedetlenek voltunk a végeredménnyel.

Sokféle reakciót láttam, de nem szeretnék senkivel vitába szállni, inkább azt akarom világossá tenni, hogy amíg Grozavu a labdarúgásban lesz, szó sem lehet megbundázott mérkőzésről, ezt a fogalmat nem ismerem. Ha valaki valaha erre nézve bizonyítékkal szolgál, másnap távozom a futball világából. Rokonságtól, barátságtól függetlenül mindaddig, amíg egy klubnál dolgozom, teljes lényemmel annak érdekeit védem, és a győzelmet akarom

– hangsúlyozta a Sepsi OSK vezetőedzője.

Leo Grozavu azt is hozzátette, hogy a Botoșani elleni vereségüket egy védelmi hiba okozta, amiből a jövőben tanulniuk kell, hogy ne ismétlődjön meg akár a soron következő mérkőzésen is.

Az Astra elleni találkozót úgy látja, mint amelynek elsősorban a hazaiak számára van igazán nagy tétje, de ők sem lazíthatnak, mert pontokra van szükségük.

A felezés után ugyanis csökken majd a csapatok közötti pontkülönbség, és egy-két rosszul sikerült meccs után máris a kiesőjelöltek között találhatják magukat.

{A}

Niczuly Roland szerint a győzelem szándékával fognak pályára lépni az Astra elleni mérkőzésen, mert ponttal vagy pontokkal szeretnének hazatérni. A piros-fehérek hálóőre úgy vélekedett, minden megszerzett pont fontos lehet a rájátszásra nézve, mert a végelszámolásnál sokat nyomhat a latban, ezért felkészültek a vasárnapi összecsapásra is.

Az Astra Giurgiu–Sepsi OSK találkozót a komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkező aradi játékvezető, Ovidiu Hațegan vezeti, és a Digi Sport 3, a Telekom Sport 2 és a Look Sport 2 televíziós csatornák élőben közvetítik.

{Z1}

{S1}