Gyergyói siker a női hokirangadón

Gergely Imre 2020. február 21., 22:00

Péntek este a házigazda Gyergyószentmiklósi Fox Hockey visszavágott a nyitófordulóban elszenvedett vereségéért a Csíkszeredai Sportklubnak a romániai női jégkorongbajnokságban.

Egyszer a csíkiak nyertek, ezúttal a gyergyóiak Fotó: Gergely Imre

Háromcsapatos idén is a romániai női jégkorongbajnokság, de igazából egy mérkőzés van ami számít: a Gyergyószentmiklós–Csíkszereda találkozó. A két csapat rendre izgalmas csatákat vív egymással, és ez most sem volt másként.

{A}

A csíki lányok már a harmadik percben vezetést szereztek Szekeres Edit góljával, amire Ana Voicu válaszolt még a harmad derekán. Emilia Munteanu vette vissza a vezetést a Sportklubnak, és egygólos csíki vezetésnél jött el az első szünet (1–2).

A második harmad is kiegyenlített jégkorongot hozott, egyetlen találattal: Bende Júlia tette bele a botot egy távoli lövésbe. Férfiaknál is tapsot érdemelt volna a mozdulat (2–2).

Fotó: Gergely Imre

Sonia David góljával először vezetett a gyergyói csapat a 46. percben és az előnyt meg is tudták őrizni a hazaiak és Voicu második gólja eldöntötte a meccset. Az utolsó percekre lehozta a kapusát a Sportklub, de az eredmény már nem változott.

A szezon második székely női rangadóján tehát a gyergyói „rókák” nyertek 4–2-re.

A két félnek a hétvégén a Triumf együttesével is játszania kellene, de a bukarestiek jelezték, nem tudnak eljönni. Így azokra a mérkőzésekre később kerül sor.

Jégkorong, női országos bajnokság:

Gyergyószentmiklósi Fox Hockey–Csíkszeredai Sportklub 4–2 (1–2, 1–0, 2–0).
Gólszerzők: Ana Voicu (10. és 53. perc), Bende Júlia (38.), Sonia David (47.), illetve Szekeres Edit (3), Munteanu Emilia (18.).