Egy jelentkező már van a gyergyószentmiklósi polgármesteri székre

Gergely Imre 2020. február 21., 18:13

Előválasztást tart Gyergyószentmiklóson is az RMDSZ, és csütörtökön lezárult erre a jelentkezési határidő. Még nem ismert hivatalosan, hogy kik a jelöltek, de egy személy már bejelentette, hogy indul, polgármesterjelölt szeretne lenni a június helyhatósági választásokon az RMDSZ színeiben.

Fotó: Gergely Imre

Facebook-bejegyzésben tette közzé Csergő Tibor András, hogy jelentkezett az RMDSZ-es előválasztásra, megpályázza a gyergyószentmiklósi polgármester jelöltséget, és helyi képviselőjelölt is lenne. A szervezet még nem adott ki ezzel kapcsolatban tájékoztatást, annyit sikerült megtudnunk, hogy zajlik a beérkezett jelentkezések ellenőrzése, és várhatóan hétfőn lesz végleges, hogy kik indulhatnak az előválasztáson polgármesterjelöltnek, illetve kik szeretnének felkerülni az RMDSZ listájára a képviselők megválasztásánál. 

Csergő Tibor András a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum igazgatója. Nem először próbálja meg a polgármesteri szék megszerzését, 2008-ban független jelöltként indult, de alulmaradt. Akkor az MPP-s Mezei János nyerte el a tisztséget.

{A}