Egymást érték a szerencsétlenségek péntek délelőtt Felcsíkon

Iszlai Katalin 2020. február 21., 15:30

Két közúti baleset is történt péntek délelőtt Felcsíkon: Csíkcsicsóban árokba borult egy autó, Csíkdánfalván pedig ráfutásos baleset következett be. A szerencsétlenségekben ketten sérültek meg.

Fejjel lefelé, az árokban állt meg a madéfalvi autóvezető járműve Fotó: Csíki Közlekedési Infó

Mozgalmas volt a péntek délelőtt Felcsíkon, ahol a Rákos és Madaras között kigyúlt autóbusz esete mellett két közúti baleset is történt – tudtuk meg Gheorghe Filiptől, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

{K1}

Az első reggel kilenc óra körül következett be az 578-as jelzésű európai út csicsói szakaszán. Egy 52 éves madéfalvi autóvezető Csíkszereda irányába haladva egy veszélyes kanyarban elvesztette uralmát a jármű fölött, lesodródott az úttestről, majd nekiütközött egy lakóháznak, végül pedig fejjel lefelé egy árokba borult. Az autóvezető sérülések nélkül úszta meg a balesetet, 48 éves madéfalvi utasát azonban kórházba vitték.

{A}

A szóvivő azt is elárulta, hogy koszos, sáros volt az úttest a csicsói incidens helyszínén, ahogyan a nem sokkal később Dánfalván bekövetkezett ráfutásos baleset esetében is. Ott egy 26 éves, csíkkarcfalvi férfi szintén Csíkszereda irányába haladt, amikor a nem megfelelő követési távolság miatt az előtte lévő járműnek ütközött, utóbbi pedig a lökés hatására az előtte haladó autónak csapódott. A balesetben egy, a középső járműben utazó maroshévízi nő enyhébb sérüléseket szenvedett.