Anyaországi és erdélyi bírók fújnak a hokirájátszásban

Dobos László 2020. február 21., 13:59

Szombaton kezdődik a jégkorong Erste Liga rájátszása, a kieséses rendszerben zajló szakaszra a csapatok nem kérhetnek külföldi játékvezetőket. Az összecsapásokra magyarországi és erdélyi sípmestereket delegálnak.

Fotó: Pinti Attila

Az ellenfélválasztó sajtótájékoztató során Szőke Álmos ligaelnök részéről elhangzott egy fontos bejelentés: ettől a szezontól senki sem kérhet külföldi játékvezetőt a mérkőzéseire.

Elsőként a magyarországi listát tették közzé, a jégkorongblog internetes portál szerint az Erste Liga-negyeddöntőkön a következő magyarországi játékvezetők működhetnek közre. Vezetőbírók: Babic Valdimir, Berger Ákos, Gangel László, Halassy György, Haszonits Miklós, Juhász Gábor, Kincses Gergely, Kókai Márk, Nagy Attila, Pálkövi Zsombor Tamás, Rencz Dániel, Soós Dániel, Varjú Árpád és Wolf László. Vonalbírók: Árkovics Gergő, Balla Norbert, Fényi Barnabás, Horváth Botond, Kedves Alfréd, Kis-Király Barna, Korbuly Gergely, Kövesi Bence, Mizsák Péter, Muzsik Norbert, Pálkövi Baksa, Pálkövi Botond, Soltész Áron, Somos Gergő, Szabó Dávid, Váczi Dávid és Vincze Dániel.

{A}

Megkerestük Gebei Péter játékvezető-mentort, akit arról kérdeztünk, hogy lesznek-e romániai bírók az Erste Liga playoff mérkőzésein. „Lesznek. Hogy kiket választanak, a székelyföldi játékvezetésért felelős Galusnyák Levente, illetve a román játékvezetők elnöke, Eduard Popescu úr dönti el, rájuk van bízva.

A távolság és több napos kintlét miatt nem tudunk minden mérkőzésre a mi keretünkből küldeni Székelyföldre játékvezetőt. Ezt nem is igényli minden csapat. Ezeknél az eseteknél a már említett székely, illetve román kollégák segítségére, véleményére számítunk”

– mondta el a Székelyhonnak Gebei.

Fotó: Pinti Attila

Galusnyák Leventétől megtudtuk, hogy vannak csapatok, akik kimondottan anyaországi játékvezetőket kérnek, mások pedig vegyes (anyaországi és erdélyi) összetételűt. Az Erste Liga rájátszására kijelölt erdélyi játékvezetők névsora, vezetőbírók: Csata Attila, Crișan Hunor Flavius, Csomortáni Zsolt és Gergely Lehel. Vonalbírók: Rédai Botond, André Attila, Bandi Csaba és Sikó Szilárd Levente.

Negyeddöntők négy nyert meccsig

A Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub negyeddöntő első két találkozóját a hajdúsági városban rendezik vasárnap és hétfőn, 19.30, illetve 19 órától. A Brassói Corona–Gyergyó HK párharc első két találkozójának a Cenk alatti város jégcsarnoka ad otthon, hétfőn és kedden mindkét nap 18.30-tól.

{K1}

A további két párharcban az FTC-Telekom a Fehérvári Titánokkal, a Dunaújvárosi Acélbikák pedig az Újpesttel harcol a legjobb négy közé jutásért.

Az egyenes kieséses szakaszban (negyeddöntő, elődöntő, döntő) a párharcok négy nyert mérkőzésig tartanak.