Edzőcsere Brassóban, kanadai mester váltja Penzest

Orbán Zsolt 2020. február 21., 12:55

Kevéssel a jégkorong Erste Liga rájátszása előtt edzőváltást jelentettek be a Brassói Coronánál, a szlovák Julius Penzes helyét egy kanadai szakember, Dave MacQueen veszi át.

MacQueen legutóbb EBEL-csapatot irányított Fotó: Dornbirn Bulldogs/Facebook

A brassói egyesület honlapján szereplő hivatalos indoklás szerint Penzes, valamint Ondrej Rusnak másodedző szerződését a csapaton belül az utóbbi hónapokban felgyülemlett feszültségek miatt bontották fel.

{A}

A közleményben megköszönték a vezetőedző munkáját, ugyanakkor megjegyzik, hogy

továbbra is Penzes marad a román válogatott szövetségi kapitánya.

A szlovák edzővel a kispadon a válogatott 2019 tavaszán aranyérmet szerzett a Tallinnban rendezett divízió I/B csoportos világbajnokságon, ezzel feljutott a második értékcsoportba.

A Brassói Corona Penzes irányításával a harmadik helyen zárt az Erste Liga alapszakaszát, majd a középszakaszt is, a brassóiak az ellenfélválasztáson a Gyergyói Hoki Klubot jelölték meg negyeddöntős vetélytársuknak.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc hétfőn 18.30-tól kezdődik Brassóban, ahol a csapatok 24 órával később is összecsapnak.

Megfordult az NHL-ben

A brassói jégkorongcsapat új edzője a 61 éves Dave MacQueen, aki 1996-1998 között másodedzőként dolgozott a Tampa Bay Lightning alakulatánál. Az NHL-es kaland után az OHL juniorligában folytatta edzői karrierjét, majd 2012-ben átvette az osztrák bajnokságban (EBEL) érdekelt Dornbirner EC-t, amelyet egészen a tavalyi szezonig irányított.

A Corona honlapja azt írja, MacQueen segédje másodedző-játékosként Zsók Levente lesz.