Folytatódik a 2. Liga, tovább küzdenek a bennmaradásért

Horváth Bálint Ottó 2020. február 21., 12:22

Közel két és fél hónapos szünet után a hétvégén kezdetét veszi a labdarúgó 2. Liga tavaszi szezonja. Tizenhét forduló maradt hátra a bajnokság visszavágóiból.

Valentin Suciu vezetőedző elégedett az FK Csíkszereda felkészülésével Fotó: Pinti Attila

A pontvadászat eddigi huszonegy fordulója után az Aradi UT remek meneteléssel vezeti a tabellát, négypontos előnnyel kezdi a tavaszi szezont a második CS Mioveni előtt. A harmadik helyezett, egyértelműen a feljutásra pályázó Bukaresti Rapid hátránya hat pont az éllovashoz képest. A dobogósok mögött található csapatok kevéssel vannak lemaradva, így

szoros csaták várhatók a bajnokság második részében.

Nagy a küzdelem a bennmaradást biztosító helyekért is. A vonal fölött jelenleg az FK Csíkszereda helyezkedik el, amely egy ponttal előzi meg az első kieső helyen álló Concordia Chiajnát. Mögötte még a Resicabányai MSC reménykedhet a kiesés elkerülésében, az utolsó helyezett Pandurii Târgiu Jiu azonban kilátástalan helyzetben van, hiszen már tizennégy pontos távolságra került a bennmaradástól.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője elégedett a háromhetes ciprusi edzőtáborban elvégzett munkával, és reméli, hogy ennek a pályán és a szerzett pontokban is lesz látható eredménye.

A hétfő délutáni, UTA elleni mérkőzésről elmondta, hogy csapata célja a győzelem. „Az új játékosok, Juan Francisco Bauza, Hrisztosz Incidisz, Salvatore Marrone, Yasin Hamed és Marvin Schieb is komoly erősítésnek tűnnek, de mindezt a bajnoki mérkőzéseken is bizonyítani kell. Az őszi idény végén bokatörést szenvedett Eder, illetve a téli felkészülés elején lesérült Casaiadi-Bakó felépülése jól halad, de egyelőre, az első tavaszi fordulóban még egyikükre sem számíthatunk. Szintén nem tud a csapat segítségére lenni az első fordulóban Hamed, aki a ciprusi edzőtáborban egy kisebb izomzúzódást szenvedett” – nyilatkozta Suciu.

Fotó: Pinti Attila

Ősszel a Bukaresti Daco-Getica visszalépett a bajnokságból, és nemrég a Sportul Snagov is súlyos anyagi gondjai miatt a kiállást választotta. Az Ilfov megyeiek visszalépése viszont még egy nappal a bajnokság folytatása előtt sem volt hivatalos, és műsorra tűzték a Gloria Buzău elleni szombati, hazai mérkőzését. Amennyiben a Snagov biztosan nem folytatja, a szezon végén csak három, jelenleg aktív csapat búcsúzik a másodosztálytól.

{A}

Az első tavaszi forduló pénteken rajtol, amikor a Kolozsvári U az FC Argeș Pitești csapatát látja vendégül. A szombati játéknapon öt mérkőzést rendeznek, míg vasárnap egyet sem.

Az FK Csíkszereda hétfőn 17.30-tól játszik majd, amikor a listavezető UTA együttesét fogadja.

A forduló kedden zárul a Bukaresti Rapid–Turris Turnu Măgurele mérkőzéssel.

{Z1}

{S1}