Jégkarnevál vasárnap Székelyudvarhelyen

Székelyhon 2020. február 21., 11:47

Az idei Jégkarneválra a mindenki által kedvelt hagyományos programpontokkal, de sok újdonsággal is várják a karneválozó korcsolyásokat a városi műjégpályára február 23-án.

Archív Fotó: Pál Árpád

A délelőtti program főként a gyereknek szól, 10 órától kabalák veszik át az uralmat a jégen, főként ők szórakoztatják majd a kisebbeket. Természetesen az arcfestés sem maradhat el, a helyszínen az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) önkéntesei idén is gyönyörű maszkokat varázsolnak a gyermekek arcára. A jelmezverseny nyerteseit Jégkirálylány és Jégkirályfi díjjal jutalmazzák a szervezők, de senki sem fog üres kézzel hazatérni, hiszen ajándékok, forró tea és zsíros kenyér jut majd mindenkinek.

A gyermekeknek szóló délelőtti programot követően 12 órától jégkorong-bemutatót láthatunk a Városi Sport Klub diákjainak jóvoltából.

{A}

A délutáni program 4 órától veszi kezdetét, megnyílik a pálya mindenki számára, félpályán kezdődnek a nagyobbaknak szóló csapatos ügyességi próbák és versenyek, félpályán pedig szabad korcsolyázás különleges zene-összeállításokra.

A jelmezben érkező gyermekek és fiatalok ingyenesen korcsolyázhatnak egész nap, másoknak a pályán megszokott jegyárak érvényesek (felnőtt jegy 10 lej, gyerek jegy 5 lej, illetve aki csak gyereket kísérő személy, az 2 lejt kell befizessen).