Európa Liga: kétgólos döntetlen Kolozsváron, nehéz helyzetben a CFR

Orbán Zsolt 2020. február 20., 22:25

A Kolozsvári CFR – egy VAR segítségével befújt tizenegyessel – vezetett a Sevilla ellen, de az andalúzok a hajrában egyenlítettek, így ők várják sokkal jobb helyzetből a jövő heti visszavágót a labdarúgó Európa Liga kieséses szakaszában.

Fotó: Robert Ghement/EPA/Agerpres

Technikai okokból a csütörtök esti mérkőzés néhány perces késéssel kezdődött, a Romániában újdonságnak számító, az Európa Ligában először alkalmazott videobíró-technológia ugyanis nem állt teljesen készen a bevetésre.

Amint a mérkőzés felvezetőjében is írtuk, a kolozsváriakat irányító Dan Petrescu egyértelmű esélyesnek kiáltotta ki az ellenfelet, a CFR edzője úgy fogalmazott, számukra a 0–0 is nagyon jó eredménynek számítana. A mérkőzésre minden jegy elkelt, a csapatok nagyjából 15 ezer néző előtt léptek pályára.

A hazaiak bátran kezdtek, ugyanakkor az EL-specialista andalúzok sem illetődtek meg. Az ígéretes első percek ellenére az első félidőben nem jegyezhettünk fel kaput eltaláló próbálkozást.

A Sevilla technikai fölénye egyértelműen kiütközött, javarészt a vendégek irányították a játékot.

Legközelebb Luuk de Jong állt a gólhoz, a holland csatár sarokkal ért bele egy lövésbe, a labda a keresztlécet is súrolta.

A CFR főként rögzített helyzetekből próbált veszélyeztetni, kevés sikerrel. A legnagyobb lehetősége Deacnak volt akcióból, de a „vasutasok” tízese elhibázta a befejezést Bordeianu remek passzát követően.

Fotó: Robert Ghement/EPA/Agerpres

A gól nélküli első félidő után az erdélyi csapat a második félidő elejét is megnyomta, majd az 59. percben előnybe került:

egy beadásnál Koundé kezezett a tizenhatoson belül, a VAR segítségével megítélt büntetőt Deac magabiztosan értékesítette (1–0).

A spanyol együttes nem tudott gyors választ adni, a román bajnokság címvédője a minimális előny tudatában szervezetten védekezett és úgy tűnt, behúzhatja a nagy győzelmet.

{A}

Aztán a 82. percben mégis jött az egyenlítés:

egy szöglet után kis szerencsével de Jonghoz került a labda, ő pedig lepasszolta a ziccert En-Nesyrinek, és a cserejátékos kiegyenlített (1–1).

A hosszabbításban Arlauskis mutatott be bravúros védést Rony Lopes lövésénél, így maradt a döntetlen.

A Kolozsvári CFR bár helytállt topligás ellenfelével szemben, kedvezőtlen helyzetből várja a jövő csütörtöki, sevillai visszavágót.

Labdarúgó Európa Liga, a legjobb 32, első mérkőzés:
Kolozsvári CFR–Sevilla FC 1–1 (0–0).
Gólszerzők: Deac (59., büntetőből), illetve En-Nesyri (82.).
CFR: Arlauskis – Manea, Vinícius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic, Păun (Hoban, 74.) – Traoré (Rondón, 83.), Omrani (Golofca, 85.). Edző: Dan Petrescu.
Sevilla: Vaclík – Jesús Navas (En-Nesyri, 73.), Koundé, Diego Carlos, Escudero – Jordán, Gudelj, Fernando – Suso (Vázquez, 90+1.), L. de Jong, Ocampos (Rony Lopes, 78.). Edző: Julen Lopetegui.
Vezette: Deniz Aytekin (német).

További eredmények:
Sahtar Doneck (ukrán)–Benfica (portugál) 2–1
Eintracht Frankfurt (német)–RB Salzburg (osztrák) 4–1
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Internazionale Milano (olasz) 0–2
Club Brugge (belga)–Manchester United (angol) 1–1
FC Köbenhavn (dán)–Celtic (skót) 1–1
Getafe (spanyol)–Ajax (holland) 2–0
Sporting (portugál)–Istanbul Basaksehir (török) 3–1

Rangers (skót)–Braga (portugál) 3–2 
AS Roma (olasz)–Gent (belga) 1–0 
VfL Wolfsburg (német)–Malmö FF (svéd) 2–1 
AZ Alkmaar (holland)–LASK Linz (osztrák) 1–1 
Olimpiakosz (görög)–Arsenal (angol) 0–1 
APOEL (ciprusi)–Basel (svájci) 0–3 
Bayer Leverkusen (német)–Porto (portugál) 2–1 
Wolverhampton Wanderers (angol)–Espanyol (spanyol) 4–0