Legyőzte a címvédő szlovénokat a magyar férfi kosárválogatott

MTI 2020. február 20., 21:56

A magyar férfi kosárlabda-válogatott bravúrral 77–75-re legyőzte a címvédő szlovénokat Szombathelyen a 2021-es Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki nyitányán.

Fotó: MTI/Varga György

A magyar együttes annak tudatában kezdte meg a hatmeccses selejtezősorozatot Szombathelyen, hogy a címvédő szlovénoktól öten vannak a keretben a 2017-ben Európa-bajnoki címet szerzett csapatból, az NBA-ben egyik legjobb Luka Doncic azonban hiányzott.

{A}

Az első és a második negyedben is 6–10 pontos hátrányból küzdötte vissza magát a magyar csapat. A 32–36-ról induló második félidőben megint hat pontról zárkóztak fel a hazaiak, az utolsó játékrész elején 49–54 állt az eredményjelzőn.

Innentől nyílt csata zajlott a pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok, Vojvoda Dávid pedig a mezőny legjobbjává lépett elő. A hallatlanul izgalmas hajrában a szombathelyi kedvenc Perl Zoltán büntetői döntöttek, így a magyarok bravúros sikerrel kezdték meg az Eb-kvalifikációt.

A magyar nemzeti csapat a selejtező második fordulójában, vasárnap Ukrajnával találkozik Zaporizzsjában. A csoportban még Ausztria szerepel. A további négy találkozóra novemberben, illetve jövő februárban kerül sor.

Férfi kosárlabda, Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 1. forduló:
Magyarország–Szlovénia 77–75 (16–16, 16–20, 17–18, 28–21).