Férfi kosár Eb-selejtező: a tartalékos spanyolok is túl erősek voltak

Horváth Bálint Ottó 2020. február 20., 21:09

Vereséggel kezdte a 2021-es Európa-bajnokság utolsó selejtező szakaszát a román férfi kosárlabda-válogatott, csütörtökön este Kolozsváron tizenhárom ponttal kikapott a világbajnoki címvédő Spanyolországtól.

Archív Fotó: Facebook/Federatia Romana de Baschet

A spanyolok lényegében a második számú csapatukkal érkeztek Kolozsvárra, az NBA-ben és az Euroligában játszó játékosaik ugyanis nem tartottak a válogatottal. Ennek ellenére versenyképes gárdát alkottak a vendégek, akik végig vezettek, a házigazda román csapat pedig csak zárkózni tudott, de nem volt esélye utolérni ellenfelét.

{A}

A román válogatott hétfőn Izrael vendégeként folytatja a selejtezőt. A csoportban még Lengyelország található. Az első három helyezett kvalifikálja magát a jövő évi kontinenstornára, amelyet négy országban, Olaszországban, Németországban, Csehországban és Grúziában rendeznek.

Férfi kosárlabda, Európa-bajnoki selejtező, A csoport, 1. forduló:
Románia–Spanyolország 71–84 (18–21, 16–23, 19–20, 18–20).

A román válogatott kerete:
Lucas Tohătan, Radu Paliciuc (mindketten Nagyszebeni CSU), Kris Richard, Giordan Watson (mindketten Nagyváradi VSK), Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă (mindketten BCM U Pitești), Mirel Dragoste, Bogdan Popa (mindketten Temesvári SCM), Radu Vîrnă (CSA Steaua), Bogdan Țibîrnă, Dragoș Diculescu (mindketten SCM U Craiova), Rareș Uță (Kolozsvári U-BT), Emanuel Cățe (UCAM Murcia, Spanyolország), Alexandru Olah (Breogan, Spanyolország). Szövetségi kapitány: Tudor Costescu.