Rendőrségi véleményezés hiányában elmaradt a szavazás a parkolás szabályozásáról

Gergely Imre 2020. február 20., 18:19

Két fontos határozattervezet szerepelt a gyergyószentmiklósi képviselő-testület csütörtöki ülésének napirendjén, de egyikről sem szavaztak. A parkolási szabályzatot elhalasztották, a költségvetésről pedig pénteken fognak szavazni. Teodor Dobrean búcsút mondott a testületnek.

Fotó: Gergely Imre

A műjégpálya felújításának előkészítése egy fontos lépcsőfokon van túl: a gyergyószentmiklósi tanács elfogadta, hogy 1,6 millió lejjel beszáll az Országos Beruházási Ügynökség (CNI) által kivitelezésre kerülő építkezésbe. Erre azért van szükség – amint Nagy Zoltán polgármester közölte –, mert a közbeszerzésre jelentkező cég a CNI által előirányzott 28 millió lejhez képest ennyivel többért vállalná a munkálatot. A polgármester rámutatott, hogy a CNI jelezte, az eredetileg tervezettnél nem költene többet a jégpályára, és ahhoz, hogy a közbeszerzés sikeres legyen (tehát a céggel szerződést köthessenek), szükséges a város hozzájárulása. A testület rábólintott erre.

Pár száz méterrel bővült a város közúthálózata, azzal, hogy az önkormányzat átvette az országos útügytől a településen áthaladó két országút azon szakaszait, amelyek belterületek mellett haladnak el.

{A}

Az ülésen bejelentette leköszönését Teodor Dobrean, aki a PNL színeiben nyert mandátumot 4 éve, de nemrégiben bekerült a megyei tanácsba a prefektussá kinevezett Ion Proca helyére. Dobrean megüresedett tisztségét a helyi testületben később fogják betölteni. Amint megtudtuk, Nina Iftimescu Nicuta tanítónő lesz az utód. Fontos téma lett volna még a csütörtöki napirenden a városi parkolás szabályozásáról szóló határozattervezet is, de ezt elhalasztották, ugyanis nem érkezett meg megyei rendőrség véleményezése. Így erre később térnek vissza.

A képviselők azzal álltak fel az asztaltól, hogy pénteken 13 órától folytatják a csütörtökön megkezdett tanácsülést, és ekkor kerül sor a költségvetés tervezetének vitájára, és várhatóan a megszavazására.