Kétnapos jótékonysági táncmaratonra invitálnak

Kovács Eszter 2020. február 20., 15:01

Jótékonysági táncmaratont tartanak a hétvégén Székelyudvarhelyen. A résztvevők többféle táncstílust is megtanulhatnak, ugyanakkor a Szent Ferenc Egyesületet és árva gyermekeket támogathatják.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Az I'Nfinity Dance Arts 2018 decemberében rendezte meg először a táncmaratont, és mivel az eseménynek nagy sikere volt, ismét táncra hívják az udvarhelyieket. A február 22–23-án tartandó Jótékonykodj táncolva! nevű eseményen több tánciskola is közreműködik majd. A két nap alatt standard társastáncot (Désy László, Latino Feeling, Szováta), ír táncokat (Désy László), néptáncot (Tókos Norbert és párja, Szentegyháza), swinget (Kolumbán Csaba és Kerestély Enikő, Koly Dance Club, Székelyudvarhely), bachatát (Papp L. Tamás és Tőke Tünde, I'Nfinity Dance Arts, Székelyudvarhely), kizombát (Szőcs Levente Richárd és Szente Anita, Székelyudvarhely), salsát (Aeneas Rad László és Benedek Andrea, Székelyudvarhely), hip-hopot (Benedek Jácinta, Székelyudvarhely) és kortárs táncokat (Zsombori Beáta, Székelyudvarhely) lehet megtanulni.

A részvételi díj legalább 15 lej értékű csomag, amelyben gyümölcs, édesség, használt ruhák, játékok, iskolai felszerelés vagy tartós élelmiszer kell legyen

– tudtuk meg a szervezőktől. A pihenőszüneteket kitöltendő, a programban táncfellépések is szerepelnek: lesz latin show, illetve bemutatkozik a Happy Gym, az I'Nfinity Dance Arts, a Royalkidz, a SevenEleven és a Koly Dance Club. Szombaton este latin buliba várják a résztvevőket a Fényes étterembe. A program szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik a Siculus Ifjúsági Ház nagytermében.

{A}