Gyergyói tájékoztató fórumok a mezőgazdasági támogatások témájában

Barabás Orsolya 2020. február 20., 14:43

Idén március 2. és május 15. között tehetik le a gazdák az egységes mezőgazdasági támogatáskérelmeket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél. Ezt megelőzően jövő héten minden Gyergyó-medencei településen tájékoztató fórumra várják az érdekelteket.

Képünk illusztráció Fotó: Beliczay László

Február 25-én, kedden 10 órától Csomafalván, 13 órától Ditróban, szerdán 10 órától Szárhegyen, 13 órától Remetén, csütörtökön 10 órától Újfaluban, 13 órától Vaslábon, pénteken 10 órától Alfaluban, 13 órától pedig Gyergyószentmiklóson lesz tájékoztató fórum. A helyszín a legtöbb településen a művelődési ház, kivétel Alfalu, ahol jelenleg felújítják az intézményt, így Borzonton tartják az ismertetőt, illetve Gyergyószentmiklós, ahol – amint már megszokhatták – a tanácsteremben lesz a fórum.

A tájékoztatókon részt vesz a közpénzügyi igazgatóság munkatársa, a növényvédelmi, illetve a mezőgazdasági igazgatóság részéről egy-egy szakember, valamint az adott településhez tartozó állatorvos, hogy minden felmerülő kérdésre válaszolni tudjanak – tudtuk meg Csavar Zsolttól, az APIA gyergyói munkatársától.

Tavaly a Gyergyói-medencében több mint 4100 gazda igényelt támogatást, a legtöbb esetben a kifizetések is megtörténtek már.

{A}