Hivatalos: Brassó–Gyergyó, Debrecen–Csíkszereda hokipárharcok

Dobos László 2020. február 20., 12:04

Hivatalossá vált a jégkorong Erste Liga negyeddöntőinek párosítása, a csütörtök délben megtartott budapesti sajtótájékoztatón a Brassói Corona a Gyergyói HK-t, a debreceni EAC pedig a Csíkszeredai Sportklubot választotta ellenfélnek.

Nagy harcot ígér a Brassó–Gyergyó negyeddöntő. Archív Fotó: Maximilian Milata

Az ellenfélválasztó sajtótájékoztató során Szőke Álmos ligaelnök részéről elhangzott egy fontos bejelentés: ettől a szezontól senki sem kérhet külföldi játékvezetőt a mérkőzéseire.

Szabados Richárd alelnök pedig egyebek mellett elmondta, a következő szezonra várhatóan nem változik a mezőny, csak az kérdéses még, hogy a MAC Újbuda visszatér-e az Extraligából a magyar bázisú nemzetközi bajnokságba.

A tavalyi párharcok közül csak egy ismétlődik meg, a középszakaszgyőztes FTC-Telekom újfent a Fehérvári Titánokat választotta. A párok a papírforma szerint alakultak ki, minden csapat a középszakaszban leggyengébb helyen végzett ellenfelet tette maga mellé.

Budapesten, a csapatok képviselőinek és a liga vezetőségének jelenlétében megtartott csapatválasztás alapján a 2019–2020-as Erste Liga negyeddöntőinek párosítása:

FTC-Telekom–Fehérvári Titánok,
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest TE,
Brassói Corona–Gyergyó HK,
Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub.

Az egyenes kieséses szakaszban – negyeddöntő, elődöntő, döntő –  a párharcok négy nyert mérkőzésig tartanak.

Az alap- és középszakaszban, ha döntetlennel zárult a mérkőzés, a csapatok három a három ellen folytatták a küzdelmet. A rájátszásban ez változik, a negyeddöntőktől kezdődően négy a négy ellen folytatják majd a csatát.

{A}