Kolozsvári CFR: tökéletes játék szükséges a Sevilla ellen

Horváth Bálint Ottó 2020. február 20., 11:48

A Kolozsvári CFR csütörtökön 19.55-től a második számú európai kupasorozatban ötszörös győztes spanyol FC Sevillát fogadja az Európa Liga tizenhatoddöntőjének odavágóján.

Újabb nagy eredményt érnének el az egyik legeredményesebb európai klub ellen a CFR játékosai. Archív Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Minden jegyet eladtak a nemzetközi porondon az elmúlt évben várakozáson felül teljesítő kolozsvári együttes hazai összecsapására az Európa Ligában rekordgyőztes gárda ellen, így több mint tizenötezer szurkoló buzdíthatja a CFR-t a fellegvári stadionban.

Dan Petrescu csapatának nagy szüksége van a szurkolók támogatására, hiszen minden eddiginél erősebb ellenfelet kapott a sorsoláskor, a spanyol bajnokságban az élmezőnyben található Sevillát a nagy esélyesek között tartják számon az Európa Liga megnyerésére.

Egyértelműen a Sevilla a favorit, húsz értékes játékosa van, ez viszont még nem jelenti a továbbjutásukat. Fantasztikus szervezettségre és fegyelemre van szükségünk, illetve áldozatkészségre, utóbbit eddig nem sikerült tanúsítani.

Továbbá, kiváló kapusteljesítmény és szerencse is kell a jó eredmény eléréséhez, ez pedig az utóbbi bajnoki meccseken hiányzott, hiszen több nagy lehetőségünk volt, mégsem tudtunk gólt szerezni. Ennek ellenére bízom a támadóinkban, hogy sikerül betalálniuk, de ha mégsem, a 0–0 is nagyon jó eredmény lenne számunkra, viszont nem ez a célunk, mert nagyon nehéz ellenállni a Sevillának. Sokkal inkább úgy kell játszanunk, ahogyan tettük azt a többi nemzetközi meccseinken” – nyilatkozta Dan Petrescu.

A legfontosabb az, hogy olyan eredményt érjünk el, amellyel még reménykedhetünk, és maradhat esélyünk a visszavágóra.

Ellenkező esetben nehéz lesz, mert a Sevilla hazai pályán nagyon erős játékot képvisel. A bajnokságban azonban jelenleg idegenben teljesítenek jobban.”

A CFR szakvezetője közölte, minden alkalommal nagyon figyelmesen elemzi az ellenfeleket, több mérkőzésüket megnézi.

Az eddigi európai ellenfeleik közül a Sevillának van a legerősebb kerete, nagyjából megegyezik az ősszel a csoportkörben legyőzött Lazióéval, és meglátása szerint az első három esélyes között szerepel a trófea megnyerésére.

Az utóbbi időben azonban mintha semmi nem jött volna össze nekik, pedig uralták a meccseiket, az eredményeik azonban rosszak voltak.

{A}

Az elmúlt mérkőzéseken kevés játéklehetőséget kapott Adrian Păun elmondta, megfelelően felkészültek, és türelmetlenek voltak, hogy eljöjjön ez a mérkőzés. „Örvendünk annak, hogy telt ház előtt játszunk, a szurkolók biztosan segíteni fognak nekünk. A Sevilla rendkívüli képességű játékosokkal rendelkezik, a leginkább Susóra kell odafigyelnünk.

A győzelmet kell megcéloznunk, mert az elmúlt nemzetközi mérkőzéseinken is bebizonyítottuk, hogy ha határozottak és komolyak vagyunk, bárki ellen képesek vagyunk nyerni. Remélem, hogy ezúttal is jó eredményt érünk el”

– nyilatkozta a CFR középpályása.

A Kolozsvári CFR csütörtökön 19 óra 55 perctől mérkőzik meg az ötszörös UEFA Kupa/Európa Liga-győztes andalúz gárdával. Ezt követően a sevillai visszavágót egy hét múlva, február 27-én rendezik, a párharc győztese a nyolcaddöntőbe jut.

Európa Liga, a legjobb 32, első mérkőzés, csütörtök

19.55-től

Kolozsvári CFR (román)–Sevilla FC (spanyol)
Sahtar Doneck (ukrán)–Benfica (portugál)
Eintracht Frankfurt (német)–RB Salzburg (osztrák)
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Internazionale Milano (olasz)
Club Brugge (belga)–Manchester United (angol)
FC Köbenhavn (dán)–Celtic (skót)
Getafe (spanyol)–Ajax (holland)
Sporting (portugál)–Istanbul Basaksehir (török)

22 órától
Rangers (skót)–Braga (portugál)
AS Roma (olasz)–Gent (belga)
VfL Wolfsburg (német)–Malmö FF (svéd)
AZ Alkmaar (holland)–LASK Linz (osztrák)
Olimpiakosz (görög)–Arsenal (angol)
APOEL (ciprusi)–Basel (svájci)
Bayer Leverkusen (német)–Porto (portugál)
Wolverhampton Wanderers (angol)–Espanyol (spanyol)