A csíki focitavaszt vázolta szurkolóinak az FK vezetősége

Dobos László 2020. február 20., 10:48

Közönségtalálkozót tartott az FK Csíkszereda labdarúgócsapatának vezetősége, amelyen Szondy Zoltán klubelnök és Valentin Suciu vezetőedző válaszolt a szurkolók kérdéseire.

Szondy Zoltán klubelnök szerint az FK Csíkszereda biztosan bennmarad a másodosztályban Fotó: Gábos Albin

A csíkszeredai sportcsapatokat kiszolgáló szurkolói egyesület, a Lokálpatrióták törzshelyén, a Piac utcai Renegade Pub & Caféban (a volt Daradics kocsmában) zajlott a szerda esti közönségtalálkozó, amelyet több mint harmincan vettek részt.

{A}

Szondy Zoltán klubelnök minden kérdésre válaszolt, a szurkolókat leginkább a keretben történt változások érdekelték.

A klubelnök újra elmesélte Jebari távozását, aki különböző sérülésekre hivatkozva alig játszott az őszi idényben, majd – bár apjával együtt azt ígérte, hogy hazatér Spanyolországba –, másnap aláírt az UTA-hoz.

Fotó: Gábos Albin

Megtudtuk, hogy a nyárig, fejlődés céljából különböző csapatokhoz kölcsönadott játékosokra a közeljövőben számít az FK Csíkszereda.

Elsősorban a Székelyudvarhelyhez kölcsönadott Hodgyai és Barta, illetve a tavaszi idényt a Bákói Aerostarnál töltő Becze került szóba, de a többiek neve is felmerült.

Szondy szerint a FK-nevelésű, és a Sepsi OSK színeiben az élvonalban is bemutatkozó Csiszer Balázs esete egy sikertörténet.

A klubelnök szerint a futballista az akkor harmadosztályú FK Csíkszeredától távozott a magyar másodosztályba, majd onnan visszatérve, a Sepsi OSK farmcsapatán keresztül sikerült felverekednie magát a román 1. Ligába.

Fotó: Gábos Albin

Szondy kéréssel fordult a Lokálpatriótákhoz, azt kérte tőlük, hogy amennyiben lehetséges, kísérjék el a csapatot az idegenbeli kiszállásokra. „Szeretném ha legalább 8–10 csíki szurkoló és egy székely zászló ott lenne a lelátón az idegenbeli mérkőzéseinken. A klub besegít a szállításban, a szállásban és egy ebédet is tud majd biztosítani azoknak, akik elkísérik a csapatot” – mondta Szondy,

aki szerint az FK Csíkszereda biztosan bennmarad a másodosztályban.

Fotó: Gábos Albin

Valentin Suciu, a csapat vezetőedzője többek között az új igazolásokról beszélt. Megtudtuk, hogy Juan Francisco Bauza, Hrisztosz Incidisz, Salvatore Marrone, Yasin Hamed és Marvin Schieb is komoly erősítésnek tűnik, de mindezt a bajnoki mérkőzéseken is bizonyítani kell.

Szurkolói kérdésekre válaszolva kihangsúlyozta, hogy soha nem kérte csapatától a közönség által kifogásolt „visszafele, hátrafelé való játékot”, mindig azt kérte, hogy előre építkezzenek, és próbálkozzanak távoli lövésekkel is.

Fotó: Gábos Albin

Suciutól megtudtuk,

hogy az őszi idény végén bokatörést szenvedő Eder, illetve a téli felkészülés elején lesérült Casaiadi-Bakó felépülése is jól halad,

de egyelőre, az első fordulóban még egyikükre sem számíthatnak.

Szintén nem tud a csapat segítségére lenni az első fordulóban Hamed, aki a ciprusi edzőtáborban egy kisebb izomzúzódást szenvedett.

A találkozón részt vett Ráduly Róbert Kálmán polgármester, az FK Csíkszereda idegenbeli mérkőzéseinek tv-kommentátora,

aki nyilvánosan elnézést kért mindenkitől az egyik őszi mérkőzés közben történt elszólása, „anyázása” miatt.

Fotó: Gábos Albin

A találkozón szó esett az akadémiai képzésről, az utánpótláscsapatokról is. Abban mindenki egyetértett, hogy a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiára érkező fiataloknak minden körülmény adott a fejlődésre. Szondy kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a diákok iskolai programjára – a fiatal futballistákat magyarból, románból, matematikából és idegen nyelvekből is magántanár segíti. „Csak annak nem sikerül az érettségije, aki nem akarja azt” – mondta Szondy.

Fotó: Gábos Albin

A labdarúgó 2. Liga tavaszi idénye a hétvégén kezdődik, az FK Csíkszereda–UTA mérkőzést hétfőn 17.30 órától rendezik.

{Z1}

{S1}