Büntetőkkel nyert a Corona Gyergyóban

Gergely Imre 2020. február 19., 21:56

A Gyergyói Hoki Klub 0–3-ról állt talpra a Brassói Corona ellen, és a két csapat végül büntetőkig jutott szerdán este a romániai jégkorongbajnokság alapszakaszában. A rávezetések a kék–sárgáknak sikerültek jobban, övék lett a pluszpont.

Háromgólos hátrányt hoztak döntetlenre Fotó: Vaduva István/GYHK

Ha igazak a kiszivárgott információk, akkor Corona–GYHK párharc lesz az Erste Liga negyeddöntőjében. Ez a két csapat találkozott szerda este a romániai bajnokság alapszakaszában is, és egy nem túl színvonalas meccsen igyekeztek kiismerni egymás gyengeségeit.

A meccs elején a GYHK támadott többet, és voltak is nagy helyzeteik, de ezeket nem sikerült értékesíteni. A játék képével ellentétesen a brassóiak szereztek vezetést, a korong egy valószínűleg passznak szánt mozdulatból kötött ki valahogy Ruczuj ketrecében.

{A}

A második harmad 5. percében újra a semmiből növelte az előnyét a Corona, Franko láb mellől küldött váratlan lövése lepte meg a gyergyói kapust. És fél perc múlva már három volt a vendégek előnye, Trancă ugrott ki és egy nagy csel után volt eredményes (0–3).

A találatok láthatóan megrázták a piros-fehéreket, nem ment a játék, és félő volt, hogy ebből nagyobb vereség is lehet.

Malcolm Cameron együttese azonban össze tudta szedni magát és megpróbált felkapaszkodni. Ehhez az első lépést Daradics adta meg, aki egy Barabás–Orbán–Benedek összjáték után került helyzetbe és lőtt Polc mögé a második harmad végén (1–3). 

Fotó: Vaduva István/GYHK

A harmadik harmadra lényegesen lendületesebben jött ki a GYHK, és a tempóváltás meg is hozta a gyümölcsét. Az egyre inkább magára találó orosz csatár Vorobjev bombázta be a másodikat egy Csergő által kivett buli után. Csergő nemsokára Persztunovot is kihagyhatatlan helyzetbe hozta és lett 3–3 a hazai szurkolók nagy örömére.

Az eredmény a rendes játékidőben és a ráadásban sem változott, annak ellenére, hogy volt gólhelyzet mindkét oldalon. Péter kapuvasa volt legközelebb a meccs eldöntéséhez.

Trancă és Zagidullin értékesítette rávezetéseit, ami a gyergyóiak közül csak Valdixnak sikerült. Így 4–3-ra a Corona nyert, és elvitt két pontot.

Ha igazak a kiszivárgott hírek pár nap múlva újra összecsapnak a felek a négy győzelemig tartó Erste Liga negyeddöntőben.

{K1}

Jégkorong, romániai bajnokság, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 3–4 (0–1, 1–2, 2–0, 0–0 0–1).
Gólszerzők: Daradics Csaba (39. perc), Pavel Vorobjev (42.), Dmitrij Pesztunov (45.), illetve Roberto Gliga (8.), Zachery Franko (26.), Daniel Trancă (26. és győztes büntető).
Kiállításpercek: 8–16.
Kapura lövések: 46–32.