Sárral, tört kővel tömik a gödröket, embertelen körülményekre panaszkodnak a lakók

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 19., 22:00

Javítják Gyergyószentmiklós különböző útszakaszait. Van, ahol hideg aszfalttal tömik be a gödröket, máshol sáros, nedves kavics került a mélyedésekbe, és megint máshol pedig tört kaviccsal, valamint az útfelület legyalulásával igyekeztek járhatóbbá tenni a felületet.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A gyergyószentmiklósi Forradalom negyedben élők elmondták, hogy valamikor elit lakótelepnek számított ez a városrész, mára azonban a tömbházak között hóolvadás után, vagy esős időben nehézkes a közlekedés.

{A}

Utalva a problémára valaki a napokban egy táblát is kihelyezett (Szar utca 2. szám), melyet szerda reggelre a városvezetés eltávolíttatott. 

Az úttesten lévő gödröket törtkővel töltötték fel, és megpróbálták elegyengetni a felszínt.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

„Megértem a lakók felháborodását, de látniuk kell, hogy közel sincs akkora probléma, mint amekkorának kikiáltották, mert folyamatosan kezeljük” – ezt Len Emil, Gyergyószentmiklós alpolgármestere reagálta a helyzetre, hozzátéve, hogy fagyos még a föld, elegyengetni nem lehet, csak töltést tudtak a gödrökbe tenni.

Hatványozottabb a probléma a Békény és a Dózsa György utcákban

Itt kezdődött el ősszel a teljes útfelújítást megelőző víz- és csatornahálózat kiépítése. A hóolvadás következtében helyenként nagyon megsüllyedt a felásott, majd visszatöltött talaj. Az önkormányzat ezért arra kérte a kivitelező céget, hogy hozza rendbe az utat.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A Békény utca lakói viszont értetlenül álltak a kedd délutáni munkálatokat látva, ugyanis az útfelület egy bizonyos szakaszára agyagszerű, sáros töltőanyag került.

„Hogy szépen fogalmazzak, a töltés, amit ide hoztak gyenge minőségű” – állapította meg az alpolgármester, hozzátéve, hogy kérte a kivitelezőtől, hogy a továbbiakban csak tört kővel egyengessék el az utat. Az autós forgalom elől teljesen lezárt Dózsa György utcában a gyalogosok számára teszik járhatóvá az út egyik oldalát:

negyven-ötven centiméter szélességben,  kaviccsal szórják le a járda helyét.

A közművesítéssel foglalkozó cég úgy tervezi, hogy márciusban folytatják a munkálatokat.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Elkezdték a gödrök betömését a főbb aszfaltozott útszakaszokon is

Hideg aszfalttal töltötték fel a kátyúkat a Kossuth Lajos utcában, a vasútállomás és a központi körforgalom közötti útszakaszon, majd fokozatosan haladnak a város kijáratai felé és a lakónegyedekbe.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna