Az Imperial a címvédésre, az FK az ötödik hely megszerzésére törekszik

Zátyi Tibor 2020. február 19., 14:35

Véget ért az alapszakasz a teremlabdarúgó 1. Ligában, kedden este a Futsal Klub Székelyudvarhely 8–1-re nyert a Dévai Autobergamo otthonában. Az élen a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet végzett.

A csíkiak a felsőházban, az udvarhelyiek az alsóházban folytatják a bajnokságot Fotó: Gábos Albin

Ez volt a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának utolsó összecsapása, ahol a vendégeknél bemutatkozott a felnőttek között a 17 éves Csog Csongor.

Az udvarhelyiek a tabella ötödik helyén zárták a pontvadászatot, a folytatásban pedig a rájátszás alsóházában szerepelnek, ahol a dévaiakkal és a Kolozsvári Clujanával játszanak egy oda-visszavágót.

Az az elképzelésem, hogy a fiatalok minél többet legyenek a pályán ezeken a mérkőzéseken, hogy tapasztalatot gyűjtsenek. Az ötödik hely megszerzése a célunk, ez az erőviszonyokat tekintve elérhető

– nyilatkozta Mánya Szabolcs, az FK edzője.

{A}

Cosmin Gherman, a Csíkszeredai Imperial Wet vezetőedzője: „Azzal, hogy első lett az alapszakaszban, csapatunk teljesítette az első célkitűzését. Az idei bajnokság összességében – szerintem – színvonalban alacsonyabb, mint a tavalyi, és ez elsősorban csapatok visszalépésével, illetve az U19-es szabály bevezetésével magyarázható.

Nem nagyképűségből mondom, hogy mi vagyunk a bajnokság favoritjai. A Galac és a Călărași lesz a fő ellenfelünk, de ha minden meccsre száz százalékban összpontosítunk, akkor nem kellene gondjaink legyenek ellenük sem. 2013 óta edzősködök, de ilyen erős keretem nem volt soha, mint amilyen most az Imperialnál van.

Jól állunk az ifik szempontjából is, hiszen Hadnagy, Iszlai és Küsmödi is remek játékosok. Célunk a bajnoki cím megvédése” – közölte Gherman.

Az együttesek számára legközelebb kupamérkőzések következnek, az Imperial Wet szombaton 16 órától a bajnoki rivális Galaci United otthonában játszik a továbbjutásért, míg az FK hétfőn 18 órától a székely rangadón a másodosztályos Kézdivásárhelyi SE vendége lesz.