Szeben megye győztese lesz az ellenfél az osztályozón

Horváth Bálint Ottó 2020. február 19., 13:44

A Román Labdarúgó-szövetségnél (FRF) szerdán elkészítették a 3. Ligába jutásért rendezendő osztályozók sorsolását. Hargita megye negyedosztályos bajnoka Szeben megye győztesével találkozik.

A Gyergyószentmiklósi VSK-nak tavaly nem sikerült a feljutás. Archív Fotó: Pinti Attila

Az ország 41 megyéjét és Bukarestet hét régióra osztották. Hargita megyét a 3-asba sorolták be, ahol a sorsolás alapján Szeben megyét rendelték mellé. Továbbá, ebben a régióban Maros–Kovászna és Brassó–Fehér párosításokat húztak ki.

{A}

Hargita megye az előző idény osztályozóján is Szeben megyét kapta ellenfélnek, a tavalyi negyedosztályos bajnok Gyergyószentmiklósi VSK kettős vereséggel maradt alul a Sellenberki Viitorul csapatával szemben.

A jelenlegi szezonban a Hargita megyei 4. Liga keleti csoportjában a Gyergyószentmiklósi VSK, a nyugati csoportban a Székelyudvarhelyi Sporting foglalja el az első helyet.

A két csoportgyőztes közötti párharc továbbjutója vehet majd részt a 3. Ligába jutásért rendezendő osztályozón, amelyen megküzd Szeben megye bajnokával.

A Szeben megyei negyedosztályban a Nagydisznódi Măgura és a Resinári Păltiniș azonos pontszámmal áll az élen.

Az osztályozós párharcokat oda-visszavágó rendszerben rendezik, az első mérkőzéseket június 13-án 18 órától, a visszavágókat június 20-án 17.30-tól játsszák.