Veretlenül végzett a középszakasz élén a GYHK

Gergely Imre 2020. február 18., 22:15

Három góllal nyert a Gyergyói Hoki Klub a Schiller-Vasas ellen kedden este. A két csapat számára ezzel zárult az Erste Liga középszakasza. A GYHK várja, hogy ki fogja kiválasztani a negyeddöntőben.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A piros-fehérek úgy játszottak, ahogy egy már biztosan továbbjutó csapathoz illik: nem erőltették túl a játékot, de az ellenfelet sem engedték kibontakozni. Amikor pedig alkalom nyílt erre, látványos akciókat hoztak össze a támadó harmadban, szórakoztatva a közönséget is.

A GYHK számára az igazán lényeges az volt, hogy ne fáradjanak ki túlságosan a szerdai, Brassói Corona elleni romániai bajnoki előtt, míg a vendégek számára azért volt fontos a meccs, mert ez volt a szezonjuk utolsó mérkőzése, és szerették volna bebiztosítani azt, hogy elkerülhetik az Erste Liga utolsó helyét.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A gyergyóiak stabil védekezése ellen azonban nem volt ellenszerük, és Cooke ismét hibátlan volt. Az első gólt Péter lőtte a pálya közepén kiugorva és a kapust kicselezve az első harmad derekán. A másodikat Csergő szerezte a 33. percben, épp, mikor egy emberelőny után kiegészült a vendégcsapat. A gólt a hivatalos statisztika előbb Péternek, aztán Ferencz-Csibinek adta, de igazából Csergő volt az, aki Tóth ketrecébe talált.

{A}

Ezt követően láthatóan mindkét fél elkönyvelte magában, hogy ez már így marad, a gyergyóiak nyernek, és különösebb izgalmak nélkül teltek a percek, Cooke-nak, és Tóthnak is volt dolga, de nagy bravúrokra nem volt szükségük. A végeredményt szintén Csergő állította be az utolsó percben egy Pesztunov-Vorobjev passzjáték végén.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A GYHK a veretlenül letudott középszakasz után várja, hogy ki fogja ellenfélül választani az Erste Liga negyeddöntőjében. Senkinek nem lenne könnyű ellenük, összeállt a játékuk.

A folytatás még nem ismert, de annyi bizonyos már, hogy szerdán este 18.30-tól újra hazai jégen játszanak a gyergyóiak. A romániai bajnokság alapszakaszában a Brassói Corona lesz az ellenfél Gyergyószentmiklóson.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, alsóház:
Gyergyói Hoki Klub–Schiller-Vasas 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).
Gólszerzők: Péter Zsolt (11.), Csergő Hunor (33. és 60.).
Kapura lövések: 41–25.
Kiállításpercek: 10–16.

 {H1}