Ötödik helyen zárta a középszakaszt a Sportklub

Dobos László 2020. február 18., 21:40

Vereséggel zárta a jégkorong Erste Liga középszakaszát a Csíkszeredai Sportklub. A csíkiak kedden este hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedtek a Dunaújvárosi Acélbikáktól, így ötödikek lettek a középszakaszban.

Többet támadott ellenfelénél a Sportklub, de nem volt hatékony Fotó: Gábos Albin

A Sportklub szakvezetése ezúttal sem számíthatott három alapemberére, az egyaránt sérüléssel küszködő Becze Tihamér, Joshua Shalla és Kurtis McLean játékára.

Az első játékrészben sokkal többet támadott a csíki együttes, de hiába nyerték 19:6-ra a kapura lövések arányát, az eredményjelző 0–0 maradt. A második felvonás elején Bíró Tamás vezetéshez juttatta a házigazdákat (1–0), de még egy fél perc sem telt el, és a csíki kapu előtt üresen hagyott Dansereau közelről kiegyenlített (1–1). Ugyanannak a Dansereaunak a középső játékrész közepén emberelőnyben szerzett góljával átvették a vezetést a vendégek (1–2), de a Sportklub a második szünet előtt kettős emberelőnyben egy újabb Bíró Tamás-góllal kiegyenlített (2–2).

A záró harmad elején újabb góllal büntettek meg a vendégek egy csíki védekezési hibát, a kapu előtt újra üresen felejtett Dansereau harmadszorra is betalált a csíki kapuba (2–3).

Ebben a játékrészben is, akárcsak az első kettőben, sokkal többet támadott ellenfelénél a Sportklub, a kék-fehérek többet lőttek kapura, de Hughson kapust nem tudták legyőzni. Három perccel a vége előtt a Sportklub szakvezetése időt kért, folytatódott a hazai nyomás, azonban gólt újra a vendégek lőttek, ellentámadásból az 59. percben Hüffner volt eredményes (2–4).

Az alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Sportklub 8 meccséből 7-et elveszített a középszakaszban, így a felsőház utolsó helyén végzett.

A Dunaújváros feljött a második helyre, így a középszakaszgyőztes Ferencváros után csütörtökön másodikként választhat negyeddöntős ellenfelet.

A középszakaszt a február 22-én kezdődő nyolcas rájátszás követi, amelyben a felsőházi középszakasz dobogósai a negyeddöntőre, majd az elődöntőre az állva maradtak közül választhatnak ellenfelet. Az egyenes kieséses szakaszban (negyeddöntő, elődöntő, döntő) a párharcok négy nyert mérkőzésig tartanak.

Az alap- és középszakaszban ha döntetlennel zárult a mérkőzés, a csapatok három a három ellen folytatták a küzdelmet. A rájátszásban ez változik, a negyeddöntőktől kezdődően négy a négy ellen folytatják majd a csatát.

{A}

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház:
Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 2–4 (0–0, 2–2, 0–2).
Gólszerzők: Bíró Tamás Áron (21. és 40.), illetve Keegan Dansereau (21., 29. és 42.), Hüffner Adrián (59.).
Kapura lövések: 45–20.
Büntetőpercek: 26–10 (ebből a sportklubos Brophey-nek és Kuljasnak 10–10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Gergely Lehel és Sikó Szilárd Levente, illetve André Attila és Magyar Áron.

{G1}

{H1}