Gáláztak az udvarhelyi futsalosok Déván

Zátyi Tibor 2020. február 18., 20:00

Kiütéses győzelemmel zárta a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszát a Futsal Klub Székelyudvarhely, kedden este 8–1-re győzött az ugyancsak szebb napokat megélt Dévai Autobergamo otthonában.

Biró Attila brillírozott Déván, négy gólt szerzett Fotó: Pál Árpád

A Hunyad megyeiek és a székelyföldiek csatája az előző idényekben mindig ádáz csatákat hozott, ebben az idényben azonban a két együttesnek biztosan nem lehetnek érmes álmaik: a keddi találkozó előtt már biztos volt, hogy mindketten az alsóházban folytatják a küzdelmeket, és az is, hogy Déva az 5., míg Udvarhely a 6. helyen végez az alapszakaszban.

Ahogy Déván kiderült, hogy a csapat lemarad a felsőházi rájátszásról, komolyan átalakult a keret, elküldték az idegenlégiósokat, a kispadra pedig a nagy tapasztalattal rendelkező Lucian Nicușan ült le.

{A}

A megfiatalított Autobergamo nem tudta felvenni a mérkőzés elején az FK által diktált iramot, hét és fél perc alatt előbb Biró Attila, majd Kedei Barna is duplázott. A hazai időkérést követően beállt a kapuba a dévaiak és a román futsalválogatott veterán hálóőre, a 42 éves Vlad Iancu, ám ő is tehetetlen volt a játékrész végén Biró távoli lövésénél.

A szünetet követően visszavett az iramból az udvarhelyi együttes, többet támadhatott a dévai csapat és Cristian Budai révén összejött a szépítő gól. Gyorsan jött a válasz, a fantasztikusan játszó Biró váltotta gólra Szécsi Barna nagyszerű indítását, Iancut elfektetve gurított a hálóba. Nagyon látványosra sikerült a hetedik udvarhelyi gól is, a hazaiak időkérést követően kapufát lőttek, a labda a jobb szélen Bálint Andorhoz került, aki tökéletesen szolgálta ki a középen érkezett Kedeit, aki védhetetlenül lőtt Iancu feje fölé a hálóba.

Kedei Barna mesterhármasig jutott az Autobergamo ellen Fotó: Pál Árpád

A végeredményt Jakab Tamás állította be fél perccel a mérkőzés vége előtt, Szécsi sarokkal leadott passzát lőtte laposan a bal alsóba.

Az FK így visszavágott Dévának az alapszakaszban hazai pályán elszenvedett 5–4-es vereségért. Legutóbb a 2013–14-es kiírásban tudott győzni Déván az udvarhelyi futsalcsapat.

Az együttesek számára kupamérkőzések következnek, vasárnap 15 órától Déva a Kolozsvári Clujanához látogat, míg hétfőn 18 órától a székely rangadón az FK a Kézdivásárhelyi SE vendége lesz. A Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet mérkőzés szombaton 16 órakor, míg a Temesvári Informatica–Dunărea Călărași találkozó kedden 18 órakor kezdőik.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 14. forduló
Dévai Autobergamo–Futsal Klub Székelyudvarhely 1–8 (0–5)
Gólszerzők Budai, illetve Biró 4, Kedei 3 és Jakab.

{Z1}

{S1}