Nincs kihívója Derzsinek az RMDSZ-ben Udvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2020. február 18., 17:08

Immár biztos, nem lesz kihívója az RMDSZ-en belül Derzsi Lászlónak, aki a székelyudvarhelyi polgármesteri címért mérkőzne meg a szövetség színeiben.

Derzsi László Fotó: Erdély Bálint Előd

A politikai szerepet betölteni kívánók hétfőig tehették le a jelölésükhöz szükséges dokumentációt a helyi szervezetek elnökségeinél, ennek összesítése zajlik most – fejtette ki lapunknak Bíró Barna Botond, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének elnöke. Mint mondta,

azt már most tudni, hogy a szövetség színeiben Székelyudvarhelyen csak Derzsi László szeretne megmérkőzni a polgármesteri tisztségért az idei helyhatósági választáson.

Jelöltségét ugyanakkor még jóvá kell hagynia a helyi választmánynak is, amely csütörtökön fog ülésezni. A tanácskozáson egyébként a képviselőjelölt-listára kerülő személyeket is rangsorolni fogják.

{A}

A többi udvarhelyszéki településen lévő helyzetről egyelőre nem tudott nyilatkozni Bíró, mivel több helyen is egyeztetések vannak folyamatban. Annyit azonban tudni lehet, hogy

lesz olyan község, ahol előválasztást tartanak majd, de olyan is, ahol minden bizonnyal nem indul újabb mandátumért a jelenlegi polgármester.

A szervezet elnöke azt ígérte, jövő héten részletes információkkal szolgál az udvarhelyszéki településeken történő jelöltállításról.

A további székelyudvarhelyi polgármesterjelöltekről egyelőre csak annyit tudni, hogy Derzsi Lászlón kívül Gálfi Árpád is jelezte, függetlenként megméretkezne egy újabb mandátumért, ha ebben támogatják a lakók. Hivatalos bejelentést azonban mindeddig nem tett.

{K1}

{K2}