Csíki sítájfutóérmek Bodzafordulóról

Dobos László 2020. február 18., 12:43

Kovászna megye, a Bodzafordulóhoz közeli Zágonbárkány és környéke volt a házigazdája a sítájfutók hosszú- és középtávú országos bajnokságának, ahonnan érmekkel tértek haza a csíki tájfutók.

Csoportkép a sítájfutó-bajnokságon indult székely sportolókkal Fotó: Szép Zoltán

Az idei gyenge tél miatt már kétszer halasztották el az országos bajnokság első két próbáját, amelyeket eredetileg Cheile Grădiștei-re terveztek. Háromszéken sem voltak a legjobbak a versenykörülmények, a pálya számos részén lapátolták a havat, mert gyorsan elolvadt.

A csíki sítájfutókat a VSK Csíkszereda (VSK) és a Tanulók Klubja (TK) képviselte, az első versenynapon a hosszú próbát tartották, másnap pedig a középtávú versenyt. Mindkettőt külön díjazták az országos bajnokságban, a két nap összetett eredménye pedig a Román Kupa sorrendjét adta.

{A}

Hosszútáv, ob. 12 évesek korosztálya: 1. Faragó Kadocsa, 2. David Radu (mindketten TK). Férfi Elit: 1. Gegő Hunor, ... 3. Szép Zoltán (mindketten VSK). 55 évesek korosztálya: 1. Szalay Zoltán, … 3. Csúcs András (mindketten VSK).

Középtáv, ob. 12 évesek: 1. David Radu, 2. Faragó Kadocsa. Férfi Elit: 3. Szép Zoltán. 55 évesek: 1. Csúcs András, 2. Szalay Zoltán.

Román Kupa (a két nap összetett eredménye). 12 éves fiúk: 1. David Radu, 2. Faragó Kadocsa. Férfi Elit: 2. Szép Zoltán. 55 évesek: 1. Szalay Zoltán, 2. Csúcs András.