Igényt tart a Petrom területére a székelyudvarhelyi városvezetés, remélik, hogy sikerül megegyezniük

Fülöp-Székely Botond 2020. február 18., 15:55

Felértékeltette Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a Vásártér utcában lévő 11 500 négyzetméteres területet, és ennek alapján ajánlatot tettek annak megvásárlására a tulajdonos Petrom Romania kőolajipari társaságnak. A helyszínen elsősorban parkolókat hoznának létre, de a piacot is bővítenék.

Több parkolóhelyet is létrehoznak, ha a város tulajdonába kerül a terület Fotó: Erdély Bálint Előd

Tavaly augusztusban hagyta jóvá az önkormányzati képviselő-testület, hogy a polgármesteri hivatal megkezdhesse a Vásártér utcai 11 500 négyzetméteres terület vásárlási folyamatát – fejtette ki lapunknak Zörgő Noémi városházi szóvivő. Akkor még az ingatlan vegyi semlegesítését végezte a tulajdonos, a Petrom Romania, ám hamarosan meghirdették az interneten, hogy több más településen lévő területükkel együtt eladnák.

{A}

Pozitívan értékelték

A vásárlással kapcsolatos tárgyalások megkezdése érdekében polgármesteri rendelettel megalakult egy bizottság, amelynek tagjai meg is hívták a területtulajdonost Székelyudvarhelyre, ám az nem jelent meg a januári dátumon. Ettől függetlenül pozitív választ adtak az intézmény megkeresésére, és azt ígérték, hogy együttműködnek a városvezetéssel. Ezután

a hivatal egy szakcéggel felértékeltette az ingatlant, majd árajánlatot állítottak össze, amelyet elektronikus úton juttattak el a vállalatnak.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Zörgő Noémitől azt is megtudtuk, hogy a felajánlott összeg hasonló a Petrom Romania által kért árhoz. Hangsúlyozta, ajánlatukról jelenleg a cég vezetőtanácsa tárgyal, ennek eredményére vár a hivatal.

Egy korábbi önkormányzati ülésen elhangzott, hogy a terület tíz százalékát a városi piac bővítésére használnák, 85 százalékán parkolókat létesítenének, a fennmaradó részeken pedig – a vasút szomszédságában – zöldövezeteket hoznának létre.

Fotó: Erdély Bálint Előd