A Sportklub még elcsípheti a harmadik helyet a középszakaszban

Dobos László 2020. február 17., 21:50

Csíkszeredai szempontból jól alakult a hétfő esti Brassói Corona–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés a jégkorong Erste Liga középszakaszában. A brassói gárda hazai pályán rendes játékidőben legyőzte a dunaújvárosiakat, és ezzel esélyt adott a Sportklubnak a harmadik hely megszerzéséhez.

Hat gólt lőtt a brassói együttes az Acélbikáknak Fotó: Alexandra Sânpetru

A középszakaszt befejező Brassó hétfő esti győzelmével feljött a második helyre az Erste Liga középszakaszának rangsorában, és az is eldőlt, hogy az FTC-Telekom mindenképpen az első helyen végez.

{A}

A Dunaújváros visszaelőzheti a Coronát, amennyiben kedden este rendes játékidőben legyőzi a Sportklubot a Vákár Lajos Műjégpályán.

Meglepő eredmény született Debrecenben, ahol a hazai csapat 8–6-ra nyert a címvédő Ferencváros ellen.

Fotó: Alexandra Sânpetru

A Sportklubnak a harmadik hely megszerzése érdekében kedden este rendes játékidőben legalább két góllal le kel győznie az Acélbikákat a Vákár Lajos Műjégpályán, így pontszámban beérhetik az újvárosiakat. Ez a számítás azonban csak akkor érvényes, ha a Ferencváros szerdán este hazai pályán legyőzi a debrecenieket.

Az alsóházban minden eldőlt, a Gyergyói HK a hatodik, az Újpest a hetedik, a Titánok együttese pedig a nyolcadik helyről várja a negyeddöntőt.

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház:
Brassói Corona–Dunaújvárosi Acélbikák 6–3 (3–1, 1–1, 2–1)
Gólszerzők: Zsók Levente (5. és 17. perc), Roberto Gliga (14.), Steven Zachery Franko (26.), Péter Balázs (50.) és Cody Fowlie (59.), illetve
Hüffner Adrián (20.), Hugo Turcotte (25. és 47.).
Kapura lövések: 50–36.
Büntetőpercek: 8–6.
Játékvezetők: Gergely Lehel és Crișan Hunor Flavius, illetve Bandi Csaba és Cristian Filip.

Debreceni EAC–Ferencváros 8–6 (2–4, 1–0, 5–2).

Gólszerzők: Clint David Filbrandt (7., 10. és 45. perc), Dominik Novotny (25.), Kyle Richard Essery (46.), Sági Martin (47.), Vladiszlav Kulesov (53.) és Hári Norbert (89.), illetve Brett Williamm Switzer (6.), Tóth Adrián (13.), Lauri Johannes Karmeniemi (13.), Németh Attila (20.) és Tóth Richárd (45. és 51.).

Fotó: Alexandra Sânpetru

A középszakaszt a nyolcas rájátszás követi, amelyben él az ellenfélválasztás, tehát a felsőházi középszakasz dobogósai a negyeddöntőre, majd az elődöntőre az állva maradtak közül választhatnak ellenfelet. Az egyenes kieséses szakaszban (negyeddöntő, elődöntő, döntő) a párharcok négy nyert mérkőzésig tartanak.

{G1}

{H1}