Kozán István 2020. február 17., 21:05

Korodi kontra Ráduly

Furcsa helyzetre világított rá a SWOT-elemzés készítése, hiszen miközben Ráduly Róbert Kálmánról, Csíkszereda polgármesteréről csak úgy röpködtek belőlünk a jellemzések, addig Korodi Attila polgármesterjelölt esetében ez nem ment ilyen könnyedén.

{K1}

És ez miért baj, teheti fel a kérdést a tisztelt olvasó. Azért baj, mert mindez azt jelenti, hogy az ilyen-olyan tisztségekben immáron két évtizede politizáló Korodi Attila gyakorlatilag ismeretlen.

Tudjuk, hogy szeret és tud nyilatkozni, kapcsolatot tart a sajtóval, nyílt, mindenről van véleménye. Ám amikor a kézzelfogható eredményeket kellene összegezni, akkor már nem ilyen markáns.

{K2}

Nem tudjuk például azt, hogy a 2008 óta az RMDSZ csíkszéki parlamenti képviselőjeként milyen megvalósításokat köszönhetnek neki konkrétan és kizárólag a csíkszeredaiak.

Csíkszeredában rendkívül rossz irányba mennek a dolgok, Csíkszeredában őrá nagyobb szükség van, mint Bukarestben. Erre onnan jöhettünk rá, hogy mindezt maga Korodi jelentette be január végén. Azóta pedig

fáradhatatlanul járja a környéket, naponta bejelentkezik a Facebookon és elmondja: Csíkszeredában nagy a baj!

{K3}

A parlamenti képviselő az előválasztási kampány első percétől már nagy erőbedobással kampányolt, ami azért is vitatható, mivel ő továbbra is Csíkszék választott parlamenti képviselője (a mandátuma még fél évig tart), neki ebben az időszakban a vállalt feladata értelmében inkább Bukarestben kellett volna vernie az asztalt, amikor úgy tűnik, további jogsérelmek érik az erdélyi magyarságot (például közbirtokossági vagyonok visszaállamosítási kísérletei).

Tehát hivatalosan is belső verseny van:

március hetedikéig mindkét jelölt bebizonyíthatja, hogy ki képviselje polgármesterjelöltként az RMDSZ-t a helyhatósági választásokon Csíkszeredában.

A versenyre nyilván szükség van, és előre visz. Igen, Ráduly például az egyhetes ciprusi „vezeklése” óta (így fogalmazott egy rádióműsorban) saját magához képest egyre többet tartózkodik a városházán – meg egyáltalán a városban. A parlamenti képviselő kampánya a közösségi térben ebből a szempontból üdvözlendő, mert sebességbe kapcsolta a polgármestert.