Ráduly Róbert Kálmán, az akaratos lexikon

Szüszer Róbert 2020. február 17., 15:02

Lelakott koszfészek volt Csíkszereda, amikor a képviselői mandátumát polgármesterire cserélte.

Ráduly Róbert Kálmán Fotó: Gábos Albin

Úgy pofozott életet a városba, hogy közben kóros nyakkendő-igazítási mániában szenvedett. Több egykori politikus is elmondhatja magáról, a heves vitája úgy ért véget Rádullyal, hogy a polgármester megigazgatta a ruházatát.

Aktívan sportol, jó kondiban van. Ezt az a szekus is tanúsíthatja, akit néhány évvel ezelőtt nemcsak megkergetett, hanem földre is vitt.

Nagy tudású emberről van szó, aki nem rest utánaolvasni a dolgoknak. A baj ott kezdődik, hogy ettől az a sziklaszilárd meggyőződése alakult ki, hogy

mindenhez ért.

Határozottan fogalmazza meg, hogy a hokis mit csináljon másképp a jégen, a labdarúgó hogyan rúgjon tizenegyest, a kerékpáros milyen légzési technikát gyakoroljon, és úgy általában ki hova álljon vagy üljön.

Elképzeléseit erővel viszi át mindenkin. Például, ha a közlekedési rend átszabásáról van szó, akkor bárki bármit mondhat, úgyis az lesz, amit ő akar. A dolgok megreformálásában semmi sem szab neki gátat. Várható, hogy rövid időn belül a tömbházak felvonóit is egyirányúsítja, a városi uszoda nagy medencéje közepén pedig körforgalom lesz.

{K2}

{K1}

{A}