Lenullázta az Újpestet a GYHK

Gergely Imre 2020. február 16., 21:53

Nagyszerű emberelőnyös játékának és Cooke hibátlan teljesítményének köszönhetően simán nyert a Gyergyói Hoki Klub az Újpest ellen vasárnap este. Az 5–0-s győzelemmel az is eldőlt, hogy a piros-fehérek végeznek az Erste Liga középszakasz alsóházának első helyén.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Nem volt nagy iram a GYHK–UTE összecsapáson, látszott, hogy egyik csapat sem erőlteti túlságosan a játékot, ami érthető is volt, hiszen a rájátszásba jutás szempontjából nem volt már tétje a mérkőzésnek.

{A}

A meccs feléig egy-egy kapuvasat láthattak a nézők. Forró helyzet volt még amikor egy újpesti lövésnél a kapuson átcsorgott a korong, de a gólvonal elől még sikerült kivágni.

A játék igazából az első emberelőnnyel élénkült meg.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Az utóbbi mérkőzéseken már bevált forgatókönyv zajlott: lövés távolról és a kapu előtt Tendler csodás mozdulattal ért bele, hogy a korong védhetetlenül kössön ki a ketrecbe. A gyergyói drukkerek még meg sem ünnepelték igazából a vezető találatot, és máris újabb okuk volt az örömre, Antal volt eredményes. Ő is örülhetett, első gólja volt az idei Erste Liga szezonban.

A harmadik harmadban is uralta a játékot a GYHK, de az emberelőnyös játékuk sikerült igazán pazarul.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Vorobjev két gólt lőtt egymás után létszámfölényes akcióból. Az ő öröme is látványos volt, és érthetően: ahhoz képest, hogy tavaly gólkirálya volt a gyergyóiaknak, ebben az idényben nem ment neki úgy a játék, ahogy szerette volna. Most átszakadt a gát...

Az utolsó percben újabb emberelőny és újabb gól jött, ezúttal megint Tendler villant. 5–0 lett a vége. A lefújás után nagy tapsot kapott a kapus Cooke is, aki több szép védést bemutatva őrizte meg a ketrecét érintetlenül.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A Gyergyói Hoki Klub sikerével bebiztosította az első helyét az alsóházban.

Gógáékra még egy meccs vár a középszakaszban: kedden a Schiller-Vasas lesz a vendég Gyergyószentmiklóson.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz, alsóház:
Gyergyói Hoki Klub–Újpesti TE 5–0 (0–0, 2–0, 3–0).
Gólszerzők: Jereme Tendler (36. és 60.), Antal Zsombor (36.), Pavel Vorobjev (48. és 52).
Kapura lövések: 42–29.
Kiállításpercek: 4–22 (ebből az újpesti Ainsworth-nak 10 perc fegyelmi).

{H1}