Malomfalva első tornagyőzelme

Zátyi Tibor 2020. február 16., 19:05

A Malomfalvi Ifjúság sikerével ért véget vasárnap délután Székelyudvarhelyen az udvarhelyszéki körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok számára rendezett teremtorna, a döntőben 3–1-re verte a Székelyudvarhelyi Golimpiákoszt.

A döntőben hátrányból fordítva győztek Fotó: Veres Nándor

A Golimpiákosz a csoportkörben egyaránt 5–1-re verte Agyagfalvát, illetve Zetelaka II. csapatát, majd a rangadón egy góllal múlta felül Farcádot. Az egyenes kiesési szakaszban viszont sokkal keményebb dolga volt az udvarhelyi együttesnek, hiszen a nyolcaddöntőben Farkaslakát, a negyeddöntőben pedig a Rosealt is büntetőkkel tudta csak felülmúlni. Az elődöntőben a Sporting volt az ellenfele.

{A}

A másik székelyudvarhelyi csapat könnyedén vette a csoportkört, hiszen Bogárfalvát 7–0-ra, Homoródalmást 4–0-ra, míg Zeteváralját 6–3-ra verte. A legjobb tizenhat között szoros meccsen 2–1-re győzte le Korondot, majd a negyeddöntőben 3–0-ra múlta felül Lövétét. A döntőért vívott harcban kiélezett csatát hozott, a Golimpiákosz 2–1-re nyert.

Fotó: Veres Nándor

A másik ágon Malomfalva jutott be a fináléba,

a csoportkörben a torna legnagyobb arányú győzelmét aratta Kápolnás ellen, 10–1-re győzött,

majd 3–0-ra verte Székelykeresztúrt, 3–1-re pedig Korondot. Az egyenes kiesési szakaszban kétgólos győzelmekkel jutott el a legjobb négy közé, előbb Homoródalmást verte 4–2-re, majd Zetelakát 5–3-ra.

Fotó: Veres Nándor

Az elődöntőben Farcád volt az ellenfele, az egyedüli olyan csapat, amelyik csoportmásodikként ért el a legjobb négy közé: az E csoportban Zetelaka II-t 3–1-re, Agyagfalvát pedig 4–1 arányban fektette két vállra. A nyolcaddöntőben meglepetésre 3–0-val kiejtette Nagygalambfalvát, a nyolc között pedig Szentábrahámot búcsúztatta. Míg a csoportban szorosan alakult az egymás elleni találkozó, ezt sokkal könnyebben behúzta a Golimpiákosz. A harmadik helyet a Sporting szerezte meg, 3–1-re verte Farcádot.

Fotó: Veres Nándor

Kezdeményezőbben játszott Malomfalva a fináléban, kapujához szegezte ellenfelét, a vezetést mégis a Golimpiákosz szerezte meg, az első félidő végén egy szögletet a saját hálójába ütötte a malomfalvi kapus. A második félidőben mindkét kapu veszélyben forgott, aztán Malomfalva pillanatok alatt fordított, az utolsó percben szerzett góllal pedig eldöntötte a mérkőzést, és megszerezte első győzelmét a körzetisek teremtornáján.

Fotó: Veres Nándor

A harmadik helyet a Sporting szerezte meg, 3–1-re verte Farcádot.

Fotó: Veres Nándor

Körzetisek 23. teremtornája, negyeddöntő:
Golimpiákosz–Roseal 0–0, büntetőkkel 5–3; Sporting–Lövéte 3–0, Zetelaka–Malomfalva 3–5, Farcád–Szentábrahám 4–3.
Elődöntő: Golimpiákosz–Sporting 2–1, Malomfalva–Farcád 4–1.
A 3. helyért: Sporting–Farcád 3–1.
Döntő: Golimpiákosz–Malomfalva 1–3.

Az eddigi győztesek
Háromszor: Betfalva, Farcád, Lövéte.
Kétszer: Parajdi SE, Farkaslaka, Székelyudvarhelyi Küküllő, Székelyudvarhelyi Sporting, Nagygalambfalva.
Egyszer: Almás, Szentábrahám, Csekefalva, Malomfalva.