Hazai döntetlennel hangolt a Kolozsvári CFR az EL-meccsre

Józsa Csongor 2020. február 14., 22:23

Visszafogott teljesítménnyel, kevés gólszerzési lehetőséggel nem is születhetett más eredmény a Kolozsvári CFR és a Konstancai Viitorul összecsapásán a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának utolsó előtti játéknapján.

Nem volt sok dolguk a kapusoknak Fotó: Facebook/Viitorul FC

Pénteken este a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának 25. fordulójában az utóbbi két kiírás bajnoka, a Kolozsvári CFR viszonylag kényelmes státuszban fogadta a Konstancai Viitorul együttesét: a kincses város csapata ötpontos előnnyel vezette a tabellát. Ezzel szemben a tengerpartiaknak nagyon kellettek a pontok, hiszen akár a rájátszásról is lemaradhatnak.

{A}

Az összecsapás elején a házigazdák ragadták meg a kezdeményezést, irányították a mérkőzést, diktálták az ütemet. Pár apróbb helyzetet ki is alakítottak. A 25. percben jött az első igazi gólszerzési lehetőség: Camora beadását Deac fejelte közelről kapura, a kapus a helyén volt. Válaszként a Viitorul első kapura tartó lövése a felső kapufán csattant, Iancu bombázta rá huszonötről.

A pihenő előtt a CFR kerülhetett volna előnybe, Costache a tizenhatoson belül egy lecsorgó labdát lőtt rá, a játékszer mellé zúgott.

Rivaldinho fejesével indult a második felvonás, ezt Arlauskis hárította. Ez a játékrész is közepes színvonalú focit hozott, kevés lehetőséget dolgozott ki a két fél.

A legvégén a kolozsváriak bezsebelhették volna a maximális pontszámot, Păun remek helyzetből lőtt mellé. Gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés, a látottak alapján igazságos eredmény született.

A Kolozsvári CFR zsinórban kilencedik hazai mérkőzésen nem kapott gólt, veretlen saját szurkolótábora előtt a bajnokságban. Dan Petrescuék számára jön az Európa Liga találkozó, csütörtökön a spanyol Sevillát látják vendégül.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 25. forduló:

Kolozsvári CFR–Konstancai Viitorul 0–0
Constantin Rădulescu Stadiom, vezette: Radu Petrescu (Bukarest).
CFR: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Bordeianu (Păun, 67.), Hoban, Djokovic – Joca (Omrani, 16.), C. Deac, V. Costache. Edző: Dan Petrescu.
Viitorul: Căbuz – Boboc, Mladen, V. Ghiță, De Nooijer – C. Matei (Chițu, 86.), Artean, Cr. Ganea (Dussaut, 86.) – G. Iancu – Rivaldinho, G. Ganea (Iacob, 66.). Edző: Gheorghe Hagi.

{Z1}

{S1}