Megszakadt a Csíkszeredai Sportklub rossz sorozata

Dobos László 2020. február 14., 21:51

Újra nyert a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A kék-fehérek hat elveszített mérkőzést követően diadalmaskodtak, pénteken este hazai pályán 6–1-re verték a debrecenieket.

Teniszeredménnyel küldte haza a debrecenieket a Sportklub Fotó: Gábos Albin

Ez volt az alapszakaszgyőztes székelyföldi gárda első győzelme a középszakaszban. A kék-fehéreknél kitűnően működött a speciális játék, a hat gólból négyet emberelőnyben lőttek, igaz a kapott találat is csíki emberelőnyben született.

{A}

Mindhárom játékrészben a Sportklub irányította a játékot, a hazai csapat lőtt többet kapura. Az elsőt gólt Vesutkin ütötte emberelőnyben egy gyors szép kombináció végén (1–0) az 5. percben, erre a debreceniek az első játékrészben csak egy kapuvassal tudtak válaszolni.

A második szünet után egy szép kombináció után Pyett újra betalált Hetényi kapujába (2–0), majd Rokaly Szilárd két villanása következett, mindkétszer védhetetlenül lőtte a korongot a debreceni kapu felső sarkába (4–0).

Fotó: Gábos Albin

A 42. percben egy kipattanóból Vesutkin újabb találatot jegyzett a Sportklubnak (5–0), ezt debreceni kapuscsere követte, a hajdúságiaknál Hetényi Zoltán helyét Gönczi Lajos vette át.

A folytatásban Taratuhin lőtt még egy emberelőnyös gólt (6–0), és a házigazdák megszerezhették volna a hetedik találatukat. Hibáztak, Izacky korongot szerzett, ellentámadásba lendült, nem érték utol, és szólója végén legyőzte Szamankovot (6–1).

A Sportklubnál egészségügyi problémák miatt nem léphetett pályára Joshua Shalla és Becze Tihamér, hosszú idő után újra játszott viszont a sérüléséből felépülő Papp Szabolcs.

Fotó: Gábos Albin

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház:

Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 6–1 (1–0, 3–0, 2–1).
Gólszerzők: Makszim Vesutkin (5. és 42. perc), Logan Pyett (24.), Rokaly Szilárd (29. és 35.), Andrej Taratuhin (52.), illetve Jakub Izacky (56.).
Kapura lövések: 43–25.
Büntetőpercek: 16–24 (ebből a csíki Láday Tamásnak, illetve a debreceni Hári Norbertnek 10-10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Gergely Lehel és Crișan Hunor Flavius, illetve Magyar Áron és Péter Vilmos.

{H1}