Közmunkára fognák azokat, akik nem törlesztették a rájuk kiszabott bírság ellenértékét

Simon Virág 2020. február 14., 18:47

Közmunkára fogná azokat a marosvásárhelyieket Sergiu Papuc, Marosvásárhely alpolgármestere, akik nem fizették be a rájuk kiszabott bírság ellenértékét, főként fizetésképtelenségre hivatkozva.

A hivatásos utcaseprőknek a közmunkázók is besegíthetnének Marosvásárhely alpolgármestere szerint. Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

A szociáldemokrata városvezető elmondta, hogy nemrég kapta meg az adóügyi kérdések feladatkörét. Első lépésként kikérte azok névsorát, akiknek különböző pénzbírságokkal sújtottak, de fizetésképtelennek vannak nyilvánítva. Sergiu Papuc szerint Marosvásárhelyen 1261 ilyen lakóst tartanak nyilván és az általuk be nem fizetett összeg értéke: 6 153 553 lej.

Perbe hívtam őket a hivatal nevében és ha nem fognak fizetni, akkor kötelesek lesznek közmunkát végezni. Jön a tavasz és jól fog pár munkás kéz a virágkertészetben, a víkendtelepen, de az utcák seprésében is

– fejtette ki Marosvásárhely alpolgármestere.

{A}

Papuc azt is elmondta, hogy azoknak is, akik nem fizetik ki a helyi adókat és illetékeket, első körben figyelmeztetést küldenek, majd jogi úton próbálják behajtani a kirótt pénzösszeget. Most így járnak el azokkal is, akik a pénzbírságot nem törlesztik. „Ha nem tudnak fizetni, akkor dolgozzák le a város javára a kirótt büntetést” – vélekedik az alpolgármester.